Begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking
Professionals in de (s)GGZ en het sociaal domein hebben niet altijd voldoende vakkennis over mensen met een verstandelijke beperking, medewerkers binnen de gehandicaptensector hebben soms juist te weinig kennis over psychische problematiek bij hun cliënten. Hierdoor kunnen mensen met een verstandelijke beperking en een psychische stoornis, gedragsstoornis, psychosociale of somatische problematiek nogal eens tussen wal en schip belanden. RINO Zuid ontwikkelde daarom (o.a. in samenwerking met de Academische Werkplaats Verstandelijke Beperking en Geestelijke Gezondheid) een ruim nascholingsaanbod gericht op de gehandicaptenzorg:

Wil je meteen beginnen?
Onderstaande modules staan klaar om je aan te melden. Door op de link te klikken kom je op een pagina met meer informatie over de module.

Belangstelling doorgeven
Deze modules worden binnenkort weer ingepland, laat alvast weten als je hiervoor belangstelling hebt. Dan nemen we contact met je op zodra deze gepland worden.

  • Een goede professionele relatie kun je leren
  • Ernstige gedragsstoornissen bij K&J met een LVB
  • Hechting en Trauma
  • Verslaving en LVB
  • Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Grensoverschrijdend gedrag
Specifiek voor de gehandicaptenzorg biedt RINO Zuid modules taxatiegesprekken volgens het scenariomodel, in samenwerking met de zedenpolitie.

Vragen?
Heb je vragen of sluit ons open aanbod onvoldoende aan bij de opleidingsvraag van jouw organisatie? We ontwikkelen graag een maatwerk- of incompanytraject. Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling nascholing via nascholing@rinozuid.nl.