Of je nu psycholoog, psychotherapeut of pedagoog bent, er wordt van je verwacht dat je werkt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Als lid van RINO Premium krijg je handvatten om je wetenschappelijke attitude te versterken en de kloof tussen wetenschap en praktijk te verkleinen. Zo krijg je toegang tot diverse podcasts en kun je kosteloos deelnemen aan interessante webinars, lezingen of masterclasses.

Word kosteloos lid
De activiteiten binnen RINO Premium zijn exclusief voor ons netwerk. Wil je bij dit netwerk horen? Dat kan. Ben je de afgelopen vijf jaar één of meerdere keren betrokken geweest bij ons onderwijs? Bijvoorbeeld als docent, deelnemer, opdrachtgever of begeleider? Dan kun je je aanmelden door dit formulier in te vullen. Je krijgt dan toegang tot Mijn RINO Zuid, de omgeving waar meer informatie te vinden is over de activiteiten van RINO Premium.

RINO Premium Podcast
Luister je mee naar de podcast van RINO Premium? Deze podcastserie bestaat uit gesprekken met deskundigen uit het netwerk van RINO Zuid, met ieder een andere expertise. In deze serie delen deskundigen uit ons netwerk ieder op eigen wijze hun visie op psychologie. Sabine Klaver ging o.a. in gesprek met onze hoofdopleiders over seksualiteit & autisme, de therapeutische alliantie, motivatie voor verandering en het opleiden van effectieve therapeuten.

Najaar 2022 starten we weer met een nieuwe podcastserie.

RINO Premium Webinar
Als lid van RINO Premium kun je regelmatig interessante webinars bijwonen. Thema's die de revue al gepasseerd zijn:

  • Zelfbeschadigend gedrag
  • Verslaving
  • Arbeid als medicijn
  • EMDR bij ouderen
  • Dwangstoornissen
  • Effecten van psychotherapie bij depressie (zie opname hieronder)

Heb je ideeën voor een thema? Laat het ons weten: premium@rinozuid.nl.

Webinar Pim Cuijpers over de effecten van psychotherapie bij depressie

Vraag van de week
Goede zorgverlening vereist een constante bereidheid jezelf te bevragen en te verbeteren en blijvend bereid zijn om te leren. Hoe houd je de ontwikkelingen bij? Als expert in je vak onderscheid je je door je wetenschappelijke bagage. Maar hoe houd je deze up to date? RINO Premium ondersteunt jou hierbij door: de Vraag van de Week. Iedere week wordt in samenwerking met het NIP een vraag en wetenschappelijk artikel over het werkgebied van de psychotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en de orthopedagoog generalist gepubliceerd. De vragen zijn gericht op wetenschappelijke kennis en opgesteld door experts uit het werkveld en onze leden. Bekijk hier de vragen: Vraag van de week - NIP (psynip.nl)

Uppsy
Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de psychologie zonder hier bergen tijd in te steken? En vind je het lastig om al die wetenschappelijke tijdschriften bij te houden? Dan laten we je graag kennismaken met Uppsy. Uppsy is een app waarmee je snel en makkelijk up-to-date bent over de wetenschap van de psychologie. Ben je psycholoog, (ortho)pedagoog, onderzoeker of simpelweg geïnteresseerd in het vakgebied, dan is deze app wat voor jou! Als lid van RINO Premium hebben wij een exclusief aanbod voor je: je mag een jaar lang gratis kennismaken met Uppsy!

Het Wetenschapsfonds van RINO Zuid
RINO Zuid is een stichting en heeft geen winstoogmerk, maar streeft wel een gezonde bedrijfsvoering na. Ieder jaar kan een eventueel positief bedrijfsresultaat toegevoegd worden aan het wetenschapsfonds. Het fonds is de afgelopen jaren ingezet om de relatie tussen de wetenschap en het werkveld te versterken.