Train de trainer - Sterker dan de kick!

Home > Aanbod > Train de trainer - Sterk…

Over deze module

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben minder de neiging om middelen te gebruiken dan mensen zonder LVB. Echter, wanneer er sprake is van middelengebruik bij mensen met LVB, is er vaker sprake van middelenmisbruik én zijn zij vaker afhankelijk van deze middelen.Reguliere interventies blijken voor de behandeling van middelengebruik en -afhankelijkheid niet te ...

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben minder de neiging om middelen te gebruiken dan mensen zonder LVB. Echter, wanneer er sprake is van middelengebruik bij mensen met LVB, is er vaker sprake van middelenmisbruik én zijn zij vaker afhankelijk van deze middelen.Reguliere interventies blijken voor de behandeling van middelengebruik en -afhankelijkheid niet te voldoen aan de specifieke behoeften van mensen met LVB. Zij dienen vanuit zichzelf gemotiveerd te worden om het gebruik of misbruik van middelen te veranderen.

In deze module leer je en ga je oefenen met hoe je iemand met een LVB vanuit zichzelf kan laten motiveren om het middelengebruik of -misbruik te veranderen.

Train de trainer Sterker dan de kick! wordt samenwerking met de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking georganiseerd.

Rooster

Locatie: Eindhoven

6 juni 2023

Ochtend (09:30 - 12:30)

6 juni 2023

Middag (13:30 - 16:30)

Inhoud van de module

 • Het ontwikkelproces van Sterker dan de kick;
 • De principes die ten grondslag liggen aan de training: de zelf-determinatie theorie en motiverende gespreksvoering;
 • Bespreken van de trainingssessies van Sterker dan de kick;
 • Praktisch oefenen van de principes en oefeningen uit de training door middel van rollenspellen.

Opmerkingen

Aanvragen STAP-budget?

Voor deze module kun je een STAP-budget aanvragen. Hou er bij inschrijving rekening mee dat de algemene voorwaarden ook gelden als je het STAP-budget niet krijgt toegekend. Is het verkrijgen van een STAP-budget een voorwaarde voor jouw deelname vermeld dan op het inschrijfformulier ‘onder voorbehoud van STAP-budget’.

Let op: Voor de aanvraag van een STAP-budget is belangrijk om te weten dat de scholing van jouw keuze minimaal 4 weken na de datum van jouw aanvraag moet starten.

De prijs is inclusief handboek

Tijdens de module wordt gebruikt gemaakt van het volgende handboek ter waarde van € 19,95. Je ontvangt dit boek op de eerste lesdag en is de prijs inbegrepen.

 • Kroon, A., Frielink, N., & Embregts, P.J.C.M. (2013). Sterker dan de kick. Een handleiding voor trainers. Ottersum: Dichterbij.

ER IS NOG RUIMTE

Accreditatie

SKJ (10pt)

Leerlijn

Begeleiding, Management, Professionaliteit

Leerroute

(NS) Nascholing

Omvang

6 uur

Zelfstudie

2 uur

Kosten

€ 315,00

Niveau & Instroomeisen

Je ben een gedragskundige of een sociotherapeut met kennis van LVB en je hebt affiniteit met verslavingsproblematiek. Je hebt bij voorkeur basiskennis over motiverende gespreksvoering.

Doelgroep

 • Adolescenten
 • Kinderen & jeugd
 • Ouderen
 • Volwassenen
 • Docent

  dhr. Harm van den Broek