Train de trainer Sterker dan de kick!

Home > Aanbod > Train de trainer Sterker…

Over deze module

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben minder de neiging om middelen te gebruiken dan mensen zonder LVB. Echter, wanneer er sprake is van middelengebruik bij mensen met LVB, is er vaker sprake van middelenmisbruik én zijn zij vaker afhankelijk van deze middelen.Reguliere interventies blijken voor de behandeling van middelengebruik en -afhankelijkheid niet te ...

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben minder de neiging om middelen te gebruiken dan mensen zonder LVB. Echter, wanneer er sprake is van middelengebruik bij mensen met LVB, is er vaker sprake van middelenmisbruik én zijn zij vaker afhankelijk van deze middelen.Reguliere interventies blijken voor de behandeling van middelengebruik en -afhankelijkheid niet te voldoen aan de specifieke behoeften van mensen met LVB. Zij dienen vanuit zichzelf gemotiveerd te worden om het gebruik of misbruik van middelen te veranderen.

In deze module leer je en ga je oefenen met hoe je iemand met een LVB vanuit zichzelf kan laten motiveren om het middelengebruik of -misbruik te veranderen.

Train de trainer Sterker dan de kick! wordt samenwerking met de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking georganiseerd.

Rooster

Locatie: Eindhoven

6 juni 2023

Ochtend (09:30 - 12:30)

6 juni 2023

Middag (13:30 - 16:30)

Inhoud van de module

  • Het ontwikkelproces van Sterker dan de kick;
  • De principes die ten grondslag liggen aan de training: de zelf-determinatie theorie en motiverende gespreksvoering;
  • Bespreken van de trainingssessies van Sterker dan de kick;
  • Praktisch oefenen van de principes en oefeningen uit de training door middel van rollenspellen.

Opmerkingen

Tijdens de module wordt ook gebruikgemaakt van een handboek. Dat dient nog zelf aangeschaft te worden ter waarde van € 19,95. De bestelgegevens daarvan staan in de syllabus, die circa 4 weken voor de startdatum verzonden wordt.

ER IS NOG RUIMTE

Leerlijn

Management

Leerroute

(NS) Nascholing

Omvang

6 uur

Zelfstudie

4 uur

Kosten

€ 295,00

Niveau & Instroomeisen

Je ben een gedragskundige of een sociotherapeut met kennis van LVB en je hebt affiniteit met verslavingsproblematiek. Je hebt bij voorkeur basiskennis over motiverende gespreksvoering.

Docent

dhr. Harm van den Broek