Opleidingskosten
De kosten voor de opleiding bestaan uit een vast jaarbedrag en een prijs per module-uur.
Voor de deelnemers die na 1 januari 2021 met de KP-opleiding starten gelden de volgende prijzen:

  • Jaarbedrag: € 3.970,-*
  • Prijs per module-uur: € 20,-*

Voor de standaard KP-opleiding (4 jaar, 600 lesuren) komt dat neer op de volgende prijs: € 27.885,-. Voor de verkorte KP-opleiding voor gz-psychologen die ook psychotherapeut zijn (3 jaar, 450 lesuren), hanteren we een korting van € 1.500,- op het jaarbedrag voor het derde jaar.

Toegang tot de digitale leeromgeving en verplichte literatuur vallen binnen de bovengenoemde kosten. Koffie, thee en lunch zijn gratis. De kosten van de praktijkbegeleiding, werkbegeleidingen supervisie worden door de praktijkinstelling bekostigd. Een GZ-psycholoog in opleiding tot specialist heeft een betaalde opleidingsplaats en wordt ingeschaald in schaal 65 (CAO GGZ).

* RINO Zuid behoudt zich het recht voor haar tarieven jaarlijks te indexeren.

Startdata
De opleiding start in principe ieder jaar. In de eerste twee jaar is er bijna elke week les. In het derde en vierde jaar is het modulaire programma minder vol waardoor er meer ruimte is voor onder andere het wetenschappelijk onderzoek en de managementopdrachten. De lesdag is in principe maandag. Soms kunnen op andere dagen of avonden lessen worden georganiseerd. Locatie is het gebouw van RINO Zuid te Eindhoven.


Kandidaten

Binnen de regio Zuid Nederland is een aantal praktijkinstellingen erkend als opleidingsplaats tot klinisch psycholoog. In de meeste gevallen betreft het een algemeen of academisch ziekenhuis of een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De praktijkinstelling draagt kandidaten voor aan RINO Zuid. Je hebt dus een opleidingsplaats bij een (erkende) praktijkinstelling nodig om de opleiding te kunnen volgen.

De beschikbare vacatures voor praktijkopleidingsplaatsen voor de KP-opleiding in de regio Zuid-Nederland worden op verzoek van een praktijkinstelling op de vacaturepagina weergegeven. Wil je reageren op een vacature? Sollicitaties moeten altijd rechtstreeks gericht worden aan de praktijkinstellingen en niet aan RINO Zuid. Alleen kandidaten die voldoen aan de opleidingseisen kunnen op praktijkopleidingsplaatsen voor deze opleiding solliciteren. Vacatures kunnen het gehele jaar door worden geplaatst, mail hiervoor naar de webredacteur.

Praktijkinstellingen
Als een instelling in aanmerking wilt komen voor een opleidingsplaats moet deze voldoen aan een aantal landelijke criteria. Alle praktijkinstellingen, dus ook de instellingen die in het verleden al een opleidingsplaats toegewezen hebben gekregen, moeten ieder jaar aangeven of zij (wederom) één of meerdere plaatsen willen aanbieden. Meer informatie voor praktijkinstellingen? Klik hier.


Opleidingsregister
Vanaf 1 juli 2014 zijn alle deelnemers aan een BIG-opleiding verplicht zich in te schrijven in het Opleidingsregister BIG-opleidingen. Ga naar de website van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen. Maak een account aan en meld je daarna aan als opleidingsdeelnemer door deze toelatingsbrief te uploaden (zie www.fgzpt.nl). Aan de inschrijving in dit register zijn kosten verbonden. Klik hier voor de algemene voorwaarden opleidingsregister.