Praten met jongeren over seks

Home > Aanbod > Praten met jongeren over…

OVER DEZE MODULE

Wat is tegenwoordig (ab)normaal seksueel gedrag onder jongeren? Welke risico’s zijn er op dit moment als het gaat om de seksuele ontwikkeling van jongeren? Hoe kun je als professional een bijdrage leveren aan de seksuele gezondheid van jongeren? Waar liggen jouw mogelijkheden en grenzen? Welke valkuilen kom je tegen en hoe ga je hier adequaat ...

Wat is tegenwoordig (ab)normaal seksueel gedrag onder jongeren? Welke risico’s zijn er op dit moment als het gaat om de seksuele ontwikkeling van jongeren? Hoe kun je als professional een bijdrage leveren aan de seksuele gezondheid van jongeren? Waar liggen jouw mogelijkheden en grenzen? Welke valkuilen kom je tegen en hoe ga je hier adequaat mee om?

In deze eendaagse module krijg je naast antwoord op deze vragen vooral ook ruimte om gezamenlijk uit te wisselen. Er is daarbij aandacht voor het verkennen van eigen opvattingen, normen en waarden en hoe deze professioneel te hanteren. Het accent ligt op het bespreekbaar maken van seksualiteit met jongeren: wat vraag je hoe, wanneer en waarom? Welke eenvoudige interventies kun je doen en hoe ga je om met lastige situaties? Er wordt laagdrempelig met elkaar geoefend waarbij ruimte is voor eigen praktijksituaties. Na deze dag heb je niet alleen kennis maar vooral vaardigheden om met jongeren over seks te praten en daarmee een essentiële stap gezet naar de bevordering van hun seksuele gezondheid!

ROOSTER

Nog niet bekend

INHOUD VAN DE MODULE

  • Seksuele ontwikkeling en seksueel gedrag (offline en online) van jongeren (tussen 12-25 jaar) vandaag de dag
  • Seksuele gezondheid: definitie, basisvoorwaarden en risicofactoren
  • Basisvaardigheden en attitude bij het bespreken van seksualiteit met jongeren
  • Materiaal, werkvormen en interventies met betrekking tot diverse doelgroepen en settings

DEZE MODULE IS NOG NIET GEPLAND

LEERROUTE

(NS) Nascholing

KOSTEN

€ 290,00

NIVEAU & INSTROOMEISEN

Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.

DOELGROEP

  • Adolescenten
  • Kinderen & jeugd