ACT (kennismaking)

Home > Aanbod > ACT (kennismaking)

OVER DEZE MODULE

Wilt u kennismaken met ACT of uw ACT-kennis opfrissen? Dan is ACT (kennismaking) iets voor u. Tijdens deze masterclass maakt u kennis met ACT; Acceptance and Commitment Therapy. Een vorm van gedragstherapie waarbij u cliënten op een andere manier met hun vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan dan hun eerste automatische reactie hun ingeeft, ...

Wilt u kennismaken met ACT of uw ACT-kennis opfrissen? Dan is ACT (kennismaking) iets voor u. Tijdens deze masterclass maakt u kennis met ACT; Acceptance and Commitment Therapy. Een vorm van gedragstherapie waarbij u cliënten op een andere manier met hun vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan dan hun eerste automatische reactie hun ingeeft, namelijk: oplossen! Het blijkt namelijk dat het gevecht aangaan met gedachten en/of gevoelens (of ze juist proberen te vermijden) er juist vaak voor zorgt dat deze een grotere invloed krijgen op iemands leven. Het alternatief is acceptatie van deze vervelende ervaringen. 

ROOSTER

Nog niet bekend

INHOUD VAN DE MODULE

  • Een theoretisch kader.
  • De zes kernprocessen die samen zorgen voor psychologische flexibiliteit: creatieve hopeloosheid, acceptatie, defusie, zelf als context, hier en nu, waarden, toegewijd handelen en psychologische flexibiliteit. 

DEZE MODULE IS NOG NIET GEPLAND

LEERROUTE

(NS) Nascholing

KOSTEN

€ 280,00

NIVEAU & INSTROOMEISEN

De Masterclass is gericht op hulpverleners die zich willen oriënteren op de methodiek van Acceptance and Commitment Therapy, of het willen opfrissen van hun kennis hierover. Het instroomniveau is minimaal HBO.

DOELGROEP

Volwassenen