Wettelijke eisen
Het programma van de opleiding tot psychotherapeut van RINO Zuid is zo ingericht, dat ruimschoots aan de eisen in de wet wordt voldaan. De opleiding tot psychotherapeut van RINO Zuid is erkend door de CRT in het kader van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Wanneer u alle onderdelen positief heeft afgerond kunt u zich direct inschrijven in het register psychotherapeut.

Een opleiding die past bij jou
De postacademische beroepsopleiding psychotherapie is een modulair samengestelde opleiding, waarbij je de unieke mogelijkheid hebt om de modules te kiezen die passen bij jouw voorkennis, competenties en interesses. Binnen de modulaire opzet bestaat zowel een opleiding gericht op het werken met volwassenen en ouderen (V&O) als een differentiatie gericht op kinderen en jeugd (K&J).

Deskundig en betrokken
Als deelnemer aan onze opleiding leer je het vak onder persoonlijke begeleiding en supervisie van psychotherapeuten. Deze deskundige en betrokken professionals hebben passie voor het vak en een up-to-date kennis over het vakgebied. Ze hebben niet alleen de juiste inhoudelijke theoretische kennis, maar beschikken ook over ruime ervaring in de praktijk. Daarnaast doet u tijdens de opleiding uiteraard ook zelf de nodige praktijkervaring op. Dit zorgt ervoor dat de opleiding u niet alleen qua kennis, maar ook qua kunde en vaardigheden uitstekend voorbereidt op uw toekomst als psychotherapeut.

Jouw ontwikkeling voorop
Tijdens de hele opleiding staat jouw ontwikkeling voorop. In de digitale leeromgeving regisseer je je ontwikkeling en wij bewaken daar ook de voortgang van jouw studie.