Bij RINO Zuid doen we er alles aan om ons onderwijs iedere dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook de informatievoorziening naar jou als onze (toekomstig) deelnemer maakt daar natuurlijk onderdeel van uit. Daarom vind je hieronder enkele praktische zaken op een rij.

De startmomenten van de opleiding psychotherapie zijn afhankelijk van welke opleiding je kiest:

  • 3-jarige opleiding: start in januari en september
  • 4-jarige opleiding: start in januari

Je start altijd met een stamgroep waarmee je gezamenlijk van start gaat in een startconferentie en samen de verplichte modules volgt.

Leerrijk
Bij RINO Zuid werken we met een digitale leeromgeving, Leerrijk. Op Leerrijk is informatie te vinden over de opleiding (zoals het rooster), de modules en literatuur. Ook wordt hier informatie uitgewisseld tussen deelnemers, praktijkopleiders en RINO Zuid. Zodra je bent toegelaten tot de opleiding, krijgt je toegang tot Leerrijk.

Tijd en plaats van het cursorisch onderwijs
Het cursorisch onderwijs vindt plaats op maandag of woensdag, gemiddeld één dag per week. In enkele gevallen kunnen keuzemodules op een andere dag plaatsvinden. RINO Zuid streeft zoveel mogelijk naar vaste dagen en houdt de vakanties aan van het Voortgezet Onderwijs van de regio Zuid Nederland.


Tijdsbesteding
Afhankelijk van de keuzes die je maakt in de opleidingsonderdelen kan de tijdsbesteding daarom variëren. De richtlijn voor de literatuur is 10 pagina's per contactuur cursorisch onderwijs. Naast reguliere praktijkwerkzaamheden en de supervisie is een tijdsinvestering nodig voor praktijkopdrachten, werkstukken en leertherapie.

Vervolgtrajecten
Na het afronden van de opleiding psychotherapie kun je na het behalen van je GZ-registratie (door het volgen van de verkorte GZ-opleiding) in aanmerking komen voor een opleidingsplaats voor de verkorte opleiding tot klinisch psycholoog. Voor meer informatie over de verkorte GZ-opleiding, klik hier. Voor meer informatie over de verkorte KP-opleiding, klik hier.