Vragen over aanmelden

+
Voldoe ik aan de toelatingseisen? Ik kan mijn vooropleiding niet terugvinden in het overzicht.

Je kunt hier de actuele toelatingseisen terugvinden voor de opleiding tot POH-ggz. Staat jouw opleiding er niet tussen? Neem dan contact op met ons via nascholing@rinozuid.nl. Wij zouden dan graag jouw CV willen ontvangen. De opleidingscommissie kan dan beoordelen of je kunt starten met de opleiding.

+
Is het mogelijk een vrijstelling te krijgen voor een onderdeel van de opleiding?

Er is alleen een vrijstelling mogelijk voor module 3: ‘Kinderen en jongeren in de POH-ggz praktijk’. Denk je op basis van een aantoonbare vooropleiding en werkervaring in aanmerking te komen voor deze vrijstelling? Neem dan voorafgaand aan de opleiding contact met ons op via poh-ggz@rinozuid.nl. De opleidingscommissie beoordeelt op grond van je CV of je in aanmerking komt voor deze vrijstelling. Na de start van de opleiding kunnen er geen vrijstellingen meer aangevraagd worden.

Voor SPV-ers en psychologen bieden we een verkorte opleiding POH-ggz aan. Je kunt hier meer informatie over de verkorte opleiding terugvinden..

Vragen over je werk- of stageplaats

+
Wordt van mij verwacht dat ik in schoolvakanties ook stage moet lopen?

Dit mag in overleg met jouw praktijk. Je dient voor afronding van de opleiding in gemiddeld 8 uur per week gewerkt te hebben. Je mag gemiste uren ook compenseren met andere werkweken.

+
Ik zie maar één doelgroep in de spreekkamer. Kan ik deelnemen aan de opleiding?

De opleiding is generalistisch. Tijdens de opleiding zie je dus diverse doelgroepen in je spreekkamer.

  • Werk je alleen of voornamelijk met kind & jeugd? Zorg er dan voor dat je tijdens de opleiding minimaal 8 volwassen begeleidingstrajecten doet en 3 met ouderen.
  • Werk je alleen of voornamelijk met volwassenen? Zorg er dan voor dat je tijdens de opleiding minimaal 3 begeleidingstrajecten met kind & jeugd en hun gezinssysteem doet.
+
Wij hebben een vacature voor een POH-ggz. Kunnen wij die op de website plaatsen van RINO Zuid?

Het is mogelijk om een vacature voor de functie van POH-ggz op onze vacaturepagina te plaatsen. Sollicitaties moeten altijd rechtstreeks gericht worden aan de huisartsenpraktijk en niet aan RINO Zuid. Alleen kandidaten die voldoen aan de opleidingseisen kunnen op opleidingsplaatsen voor de opleiding tot POH-ggz solliciteren. Vacatures kunnen het gehele jaar door worden geplaatst. Mail hiervoor naar communicatie@rinozuid.nl.

+
Kan ik stage lopen bij meerdere praktijken? Waar moet ik rekening mee houden?

Dat kan! Wij willen dan wel graag weten hoe je jouw begeleiding organiseert. Er is één huisarts verantwoordelijk voor jouw begeleiding tijdens jouw opleiding. Daarnaast heb je dus per praktijk één Senior POH-ggz die jou begeleidt. Wij willen daarom graag weten hoe jouw overlegstructuur is georganiseerd, waarbij de huisarts weet hoe je in beide praktijken functioneert.

+
Ik heb werk in een huisartsenpraktijk, maar er is geen Senior POH-ggz werkzaam. Kan RINO Zuid mij helpen in de begeleiding?

Als een huisartsenpraktijk niet beschikt over de inzet van een Senior POH-ggz die de rol kan vervullen in de begeleiding, dan kan er een beroep gedaan worden op de coachpool van RINO Zuid. Hierin zitten ervaren POH-ggz’ers met coachkwaliteiten die face-to-face of online de deelnemer tegen een vergoeding kunnen coachen. Meer informatie hierover kun je opvragen via poh-ggz@rinozuid.nl. Stuur dan meteen je je CV naar ons op, zodat we kunnen beoordelen of je toelaatbaar bent.

Vragen over 'tijdens de opleiding'

+
Hoeveel ontmoetingen mag ik maximaal missen en hoe compenseer ik dit?

Tijdens de opleiding mag je maximaal twee lesdagen missen in verband met ziekte o.i.d. Hiervan mag je maximaal één lesdag compenseren met een vervangende opdracht. Als je een tweede lesdag gaat missen, dan moet je dat onderdeel inhalen bij een andere groep. Het is ook toegestaan om beide lesdagen in te halen bij een andere groep.