Echt iets voor u
Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken. Van zowel hedendaagse bekende makers als Marlene Dumas, John Körmeling en Iris Kensmil, als van moderne grootmeesters als Marc Chagall, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde.

Dwarsverbanden
Met 120 kunstwerken strekt de langlopende collectietentoonstelling Dwarsverbanden zich uit over alle vijf de verdiepingen van het collectiegebouw. Veelal inspirerend, soms confronterend ervaar je hoe kunstenaars van 1900 tot nu reageren op verschillende culturen en perspectieven. Hun werken verhalen over de kunstenaars, hun ideeën en de tijd waarin zij leven. Dwarsverbanden nodigt uit kunst anders te ervaren. Soms letterlijk, door te voelen, ruiken of horen. Soms metaforisch door verschillende stemmen het woord te geven. Met ruim 25 multizintuiglijke tools, waaronder geurinterpretaties, voeltekeningen en sound scapes, is Dwarsverbanden de eerste volledig multizintuiglijke collectiepresentatie van Nederland.

Abstract Artiest Interview Kunst Foto Collage (1).png

Bereikbaarheid
Het Van Abbemuseum is gelegen aan de Stratumsedijk 2 in Eindhoven. Je loopt het museum binnen via het rose huisje.

Fiets
Naast de hoofdingang aan de Stratumsedijk is er volop gelegenheid om je fiets te stallen. Fietsenstalling Heuvel is de dichtstbijzijnde bewaakte stalling en ligt op 10 minuten lopen van het museum. Het Van Abbemuseum is verbonden met het fietsknooppuntennetwerk; fietsknooppunt 89. 

Auto
Eindhoven is bereikbaar via de A2, de A50 en de A67. Ongeacht vanuit welke richting je komt, rij in de richting van het centrum. Volg de borden naar Q-park Parkeergarage Stadhuisplein of Parkeergarage Stadskantoor, deze liggen op 5 minuten lopen van het museum.Q-Park Parkeergarage Heuvel ligt op 10 minuten lopen van het museum.

Trein
Vanaf het station loop je in 15 minuten door het autovrije stadscentrum naar het museum. Plan je treinreis op www.ns.nl/reisinformatie.  

Bus
Het busstation ligt aan de noordkant van het NS station. Bus 17 (Genneper Parken) rijdt in 10 minuten naar het museum. Stap uit bij halte Stadhuisplein. Vanaf daar is het drie minuten lopen naar de hoofdingang aan de Stratumsedijk. 

Taxi
Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant van het NS station staan taxi's.  

Fotocredits

  • Entree Van Abbemuseum (Stratumsedijk 2) 2021 Foto Joep Jacobs
  • Dwarsverbanden Van Abbemuseum 2021 Foto's Joep Jacobs
  • Iris Kensmil, The New Utopia Begins Here Octavia E. Butler, 2019, collectie Van Abbemuseum Eindhoven. Foto Peter Cox