Werk jij met kinderen & jongeren tussen de 8 en 21 jaar die worstelen met sombere, depressieve of suïcidale gevoelens en hun ouders? Hecht je belang aan preventie en kortdurende behandelingen? Wil je deze kinderen, jongeren en hun ouders effectief helpen via een verbindend traject? Zodat ze samen - opnieuw - een sterk(er) team kunnen vormen in het aanpakken van problemen en symptoomgedrag? Dan is deze conferentie een ‘must’. Ook als je als wethouder of ambtenaar verantwoordelijk bent voor de jeugdzorg in je gemeente!

Op 30 en 31 mei 2024 organiseert RINO Zuid in samenwerking met het ABFT Belgium opleidingscentrum van KU Leuven, Guy Diamond (ABFT International USA) en GGZ Oost Brabant (STORM aanpak) deze conferentie. We zijn er trots op dat kopstukken zoals Guy Diamond en Guy Bosmans live aanwezig zijn.

Banner nieuwsbrief (1180 x 200 px) (1)

Programma
Het programma bestaat uit drie onderdelen:

Voor wie?
Deze conferentie is interessant voor alle eerstelijns jeugdzorgprofessionals en tweedelijns K&J behandelaren die werken met worstelende, sombere, depressieve en suïcidale kinderen & jongeren tussen 8-21 jaar. Preventie staat in de STORM aanpak centraal. Als begeleiding nodig is dan is werken vanuit het gehechtheidsperspectief in de eerstelijnszorg een ‘gamechanger’. Is er behandeling nodig dan is ABFT dé korte interventie om kinderen, jongeren en hun ouders te helpen! Het herstellen van gehechtheidsbreuken waardoor jongeren weer bij hun ouders terecht kunnen en ouders toerusten in hun rol staat centraal.

Ook wethouders en ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg in hun gemeente zijn, o.a. in het kader van de Transformatieagenda Jeugd, voor dag 1 van harte uitgenodigd!

Voertaal: Nederlands en Engels
Accreditaties: alle relevante accreditaties zijn aangevraagd.