RINO Zuid Onderzoeksprijs 2023

De zoektocht naar het onderzoek met de meeste impact in de praktijk van de psychologische en pedagogische hulpverlening, gaat weer van start. Met de RINO Zuid onderzoeksprijs, georganiseerd vanuit RINO Premium, laten we onze waardering blijken voor praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Wat levert de verkiezing op?
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het RINO Zuid congres op 22 juni 2023. Een goed moment om stil te staan bij het belang van wetenschappelijk onderzoek. De winnaar ontvangt een cheque van € 2.500,-ten behoeve van zijn/haar onderzoek of een vervolg daarop.

Vorig jaar was Nicole Geschwind de winnaar met haar onderzoek naar de ervaringen van cliënten met de positieve en traditionele cognitieve gedragstherapie. Nicole over de prijs: ‘Ik heb het geld gebruikt voor verder onderzoek naar een focus op positieve informatie, in het verlengde van mijn onderzoekslijn naar positieve emoties. Specifiek zijn we bezig met een reeks experimentele studies naar shared joy als pro-sociale interventie tegen vijandigheid.’ Lees meer.

RINO Zuid onderzoeksprijs.jpg

Thema onderzoeksprijs
We zijn op zoek naar praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, dat innovatief is en implementeerbaar in de praktijk en/of in het regulier postacademisch onderwijs.

Net als het congres heeft de onderzoeksprijs het thema Impact. Wat is de impact van jouw onderzoek? En op wie heeft jouw onderzoek impact, op de praktijk, de maatschappij, de wetenschap of de opleidingen? Of heeft jouw onderzoek ergens anders impact? We dagen je uit om de impact van je onderzoek duidelijk toe te lichten in de aanbiedingsbrief.

Wij richten ons vooral op de onderzoekers die werkzaam zijn in de praktijk van de directe psychologische en pedagogische zorg en hulpverlening.

Wat moet je doen
Wil jij jouw praktijkgerichte wetenschappelijke studie indienen voor deze verkiezing?

  • Stuur je aanmelding naar congres@rinozuid.nl vóór 1 mei 2023
  • Een aanmelding moet voorzien zijn van de naam en e-mailadres van de onderzoeker, aanbiedingsbrief, titel en abstract van het onderzoek. Dien een samenvatting in van maximaal 500 woorden
  • Het abstract bestaat uit een inleiding, methode, resultaten en discussie/conclusie
  • Beschrijf in een aanbiedingsbrief waarom je onderzoek past bij het thema Impact (max 300 woorden)
  • Voeg indien je onderzoek nog niet gepubliceerd is een aanbevelingsbrief van een supervisor die ook optreedt als co-auteur van het onderzoek toe

Criteria

  • Het onderzoek is maximaal 4 jaar oud
  • Het gaat om afgerond onderzoek dat gepubliceerd of ingediend voor publicatie is
  • Het manuscript is of wordt peer-reviewed ten behoeve van een Nederlands of internationaal wetenschappelijk tijdschrift
  • Is je onderzoek nog niet gepubliceerd, dan vragen we je een aanbevelingsbrief van een supervisor die ook optreedt als co-auteur van het onderzoek toe te voegen

Wij nodigen nadrukkelijk deelnemers of net-afgestudeerden uit om onderzoek in te dienen.

Jury
Indien het aantal inzendingen het toelaat, willen wij een deel van de inzendingen voorleggen aan een publieksjury.

De vakjury bestaat uit:

  • Brechje Dandachi-Fitzgerald – Hoofdopleider PT
  • Lars de Vroege Senior onderzoeker / GZ Psycholoog in opleiding tot specialist – GGZ Breburg
  • Debbie Ceiler – Senior Opleidingsmanager GZ