Erkende praktijkinstellingen kunnen opleidingsplaatsen aanvragen. Is uw instelling nog niet erkend? Of wilt u opleiden voor een opleiding waarvoor u nog niet erkend bent? Bekijk dan de erkenningsprocedure.


Jaarlijkse inventarisatieronde

In december ontvangen de praktijkinstellingen uit ons netwerk een uitnodiging om een aanvraag voor een opleidingsplaats in te dienen. Via het formulier ‘aanvraag opleidingsplaatsen’, dient u de aanvraag in. Hiervoor heeft u tot 15 februari 2019 de tijd. 

RINO Zuid inventariseert de opleidingsplaatsen op verzoek van VWS, dat zorgdraagt voor verdeling van de gesubsidieerde plaatsen. Het Toewijzingsorgaan opleidingsplaatsen (TOP) voert de procedure vervolgens uit. Wij zetten de aanvragen uiterlijk 29 maart 2019 door naar het TOP. Wij gaan ervan uit dat u voor alle bevestigde opleidingsplaatsen een kandidaat voordraagt.

RINO Zuid biedt de volgende opleidingen aan:

 • Gezondheidszorgpsycholoog volwassenen & ouderen (start in januari en augustus)
 • Gezondheidszorgpsycholoog kinderen & jeugd (start in februari en september)
  • Er is een verkorte variant van deze opleiding voor psychotherapeuten. Hiervoor is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar, alleen indien voldaan wordt aan criteria voor dit traject. U kunt hiervoor contact opnemen met de opleidingsmanager van de GZ-opleiding.
 • Klinisch psycholoog (start in maart en september)
  • Startdatum maart onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.
 • Orthopedagoog generalist (Zuidoost Nederland) (start in januari)
  • Voor de opleiding tot orthopedagoog generalist (OG) kunt u geen beschikbaarheidsbijdrage aanvragen. Wel vragen wij u uw wensen voor deze opleiding door te geven, zodat wij tijdig zicht hebben op de opleidingsbehoefte.
 • Psychotherapeut volwassenen & ouderen (start in januari en september)
 • Psychotherapeut kinderen & jeugd (start in januari en september)
  • Geef bij uw aanvraag voor de PT opleiding aan of het om een GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut gaat.

Startdata, opleidingsdagen en locaties zijn onder voorbehoud. Aanvragen van erkende instellingen leiden wij principe altijd door voor de aanvraag beschikbaarheidsbijdrage, tenzij er zwaarwegende tegenargumenten zijn. U kunt het hele jaar door een erkenning aanvragen. Voor het aanvragen van een opleidingsplaats kunt u met de jaarlijkse inventarisatieronde (december) meedoen.

Vragen?

Neem dan contact op met een van onze opleidingsmanagers. Wilt u meer informatie over het inventarisatieproces? Dan kunt u terecht bij Suzanne Wagemaker.