Erkende instellingen kunnen opleidingsplaatsen aanvragen. Wanneer uw instelling nog niet erkend is, of u wilt opleiden voor een opleiding waarvoor u nog niet erkend bent, klik dan hier voor de procedure.

Jaarlijkse inventarisatieronde
In december ontvangen bij ons bekende instellingen een uitnodiging om een aanvraag in te dienen voor een opleidingsplaats.
 
Via het formulier “verklaring aanvraag opleidingsplaatsen” dat u vanaf dat moment op de website kunt vinden, kunt u de aanvraag indienen. Na ontvangst van de aanvragen en toewijzing door RINO Zuid worden de aanvragen doorgeleid ten behoeve van een subsidieaanvraag. In maart/april ontvangt u bericht over de aan uw organisatie toegekende opleidingsplaatsen.
 
RINO Zuid biedt de volgende opleidingen aan:

Voor de opleidingen tot psychotherapeut geldt dat u gedurende het hele jaar door erkenningen en opleidingsplaatsen kunt aanvragen. Vanwege het modulaire karakter van de opleidingen kunnen nieuwe opleidelingsdeelnemers op meerdere momenten in het jaar instromen. Wanneer u echter aanspraak wilt maken op een subsidie dan dient u mee doen met de jaarlijkse inventarisatie van de opleidingsplaatsen.
 
Ook voor de overige opleidingen geldt dat u gedurende het hele jaar door een erkenning kunt aanvragen. Voor het aanvragen van een opleidingsplaats kunt u echter alleen met de jaarlijkse inventarisatieronde meedoen.

Vragen?
Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een van de opleidingsmanagers.
Wilt u meer informatie over het inventarisatieproces, neem dan contact op met het hoofd opleidingsondersteuning.