GEZONDE ZORGVERLENERS ZORGEN VOOR GEZONDE PATIËNTEN

De middag werd geopend met een interactieve lezing van Frank van der Heijden, psychiater bij Vincent van Gogh. Hij sprak over samenwerken in de opleiding, maar ook over zorgen voor elkaar en zorgen voor jezelf. “Werk je in de zorg? Dan is het van groot belang om naar jezelf te kijken en goed voor jezelf te zorgen. Gezonde zorgverleners zorgen voor gezonde patiënten.”

ALLEEN GA JE SNELLER, SAMEN KOM JE VERDER

Na deze inspirerende aftrap nam Marrik van Rozendaal, directeur van RINO Zuid, het woord. Hij sprak over het belang van samenwerking voor RINO Zuid. “Als opleidingsinstituut hebben wij geen docenten in dienst. Onze docenten werken zelf in de zorg. Onze opleidingen geven we vorm samen met hen. Want wij realiseren ons als geen ander dat je alleen wellicht sneller gaat, maar samen altijd verder komt.”

Tip: download ons 'Strategisch plan 2018-2022: Vooroplopen en aanwakkeren' met samenwerken als een van de centrale thema's. 

THEMATAFELS OVER ACTUELE SAMENWERKINGSVRAAGSTUKKEN 

De dag werd vervolgd door diverse thematafels waarin werkbegeleiders en supervisoren met elkaar in gesprek gingen over verschillende actuele samenwerkingsvraagstukken. Zo kwam de samenwerking tussen werkbegeleider en supervisor aan bod, maar werd bijvoorbeeld ook gesproken over de samenwerking met andere praktijkinstellingen. Na de thematafels was er ruimte voor een hapje en een drankje en werd er nog druk nagepraat over de dag. Wij kijken terug op een succesvolle bijeenkomst. Op naar volgend jaar!