Onderzoek Prof. dr. Pim Cuijpers

In de afgelopen 50 jaar zijn er bijna 1.000 gerandomiseerde trials uitgevoerd naar de effecten van psychologische behandeling van depressie. In dit webinar geeft Prof. dr. Pim Cuijpers een overzicht van de resultaten van deze trials op basis van een groot project waarin al deze trails zijn verzameld. Hij gaat onder andere in op:

  • de effecten van de diverse beschikbare therapieën
  • de effecten bij de verschillende leeftijdsgroepen en de specifieke doelgroepen
  • de effecten van de verschillende ‘formats’ waarin de behandelingen toegepast kunnen worden
  • de vergelijkingen met medicatie en gecombineerde behandelingen
  • en wat er bekend is over predictoren van de uitkomst

Cuijpers vertelt dat evidence-based behandelen niet altijd wil zeggen dat patiënten erdoor opknappen. In feite is het vaak een minderheid die opknapt door een eerste evidence-based therapie. Hoe zit het met de effectiviteit van nieuwe therapieën ten opzichte van de reeds bestaande? In welke behandelingenmethodieken en bij welke specifieke doelgroepen hebben wetenschappelijke ontwikkeling volgens Cuijpers de grootste toegevoegde waarde?

Dat en meer tijdens dit inspirerende webinar, waar we je graag voor uitnodigen!

Via onderstaande button kun je je aanmelden voor het webinar. Je ontvangt vervolgens een week vantevoren een e-mail met een link naar de Zoomsessie;

RINO Premium
RINO Premium is een bundeling van extra wetenschappelijke activiteiten en projecten, speciaal voor ons netwerk. RINO Zuid wil bijdragen aan het verkleinen van de kloof tussen wetenschap en praktijk en het versterken van de wetenschappelijke attitude van professionals. Dat doen we met RINO Premium. De activiteiten binnen RINO Premium zijn exclusief voor ons netwerk. Wil je bij dit (gratis) netwerk horen? Dat kan. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier voor het webinar. Meer informatie over RINO Premium vind je hier: https://rinozuid.nl/over-rino-zuid/rino-premium/.

Praktisch informatie

  • Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor het webinar. Je ontvangt vervolgens een week vantevoren een e-mail met een link naar de Zoomsessie;
  • Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd.