En als je je notitie-app opruimt kom je ze weer tegen. Hier zijn ze dan:

  • Het langste woord in de Nederlandse taal is: meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. Toch leuk dat de psychologie daarin op de eerste plaats staat.
  • De varkenscyclus is niet van toepassing op psychologiestudenten. Normaal is het zo dat minder vraag naar bepaalde zaken op den duur ook de productie daarvan doet afnemen. Het aanpassen van het aanbod op de vraag is een permanent proces waardoor er altijd sprake is van teveel of te weinig aanbod. Bij psychologie is dat niet zo. Ondanks het feit dat nog geen 15% van de psychologiestudenten een vervolgopleiding in de gezondheidszorg kan gaan volgen blijft het aantal psychologiestudenten stijgen. Psychologen lijken zich niets aan te trekken van de werkelijke vraag naar psychologen. Universiteiten dus ook niet. Als we in dit tempo doorgaan met psychologen opleiden aan de universiteiten hebben we over 20 jaar 200.000 psychologen over.
  • Knuffelmongolen is een fout woord. Maar in Amerika worden verstandelijk gehandicapten bij goodwill-organisatie (een soort sociale werkvoorziening naar Amerikaans model) zonder schroom ingezet om gasten die zich melden op hun allervriendelijkste wijze te ontvangen en te “huggen”. Als gast valt dat op. De schaamteloosheid van Amerikanen is hierin grenzeloos.
  • Deelnemers die de EMDR-module volgen eten substantieel meer dan de gemiddelde deelnemer bij RINO Zuid. Onze catering komt altijd brood en beleg tekort als er een grote groep EMDR in huis is.  

Zo, mijn notitie-app is opgeruimd. Wat je ermee moet weet ik niet, maar ik ben het kwijt. Het waren ooit goede ideeën, maar nu ik ze opgeschreven heb weet ik dat niet meer zeker.