Uit het juryrapport: De prijs wordt toegekend op grond van:  

  • Het goede opleidingsklimaat binnen de GGzE. Dankzij duidelijke richtlijnen over de vormgeving van de opleidingen en de kwaliteit van de afgestudeerden heeft men de kwaliteit en kwantiteit op het gewenste niveau kunnen handhaven, ondanks het zware weer waarin de GGzE de afgelopen jaren verkeerd heeft.
  • Het goede zicht van Jenneke op de voortgang van al haar opleidingsdeelnemers. Zij signaleert problemen tijdig of weet deze te voorkomen.
  • De grote bijdrage die Jenneke levert aan bijna alle opleidingen binnen RINO Zuid. Zij is als praktijkopleider al jarenlang lid van de opleidingscommissies GZ en PT, geeft les binnen de GZ en KP en is betrokken bij innovaties.

Jenneke was verrast met de prijs die zij ontving in bijzijn van haar collega-praktijkopleiders van andere instellingen. In haar dankwoord stelde ze dat de verdienste vooral toekwam aan haar organisatie en collega’s. Kenmerkend voor de bescheiden opstelling van Jenneke.

RINO Zuid is blij met een praktijkopleider als Jenneke van der Plas en hoopt dan ook dat ze dit nog jaren zal blijven doen.