Nou hebben wij een nieuwe huismeester. Een slimme kerel die ontdekte dat voor de zomervakantie het theegebruik enorm toenam, maar hij ontdekte ook dat het gebruik van koffie gelijk bleef en ook het gebruik van bekertjes gelijk bleef. Bijzonder, want zijn vraag was: “Waar blijft dan die meergedronken thee?”

Het is een bekend verschijnsel dat voor de zomervakantie het gebruik van wc-papier, suikersticks, melkcups en bekertjes enorm toeneemt. Een of ander recherchebureau heeft dat onderzocht en het blijkt dat in de periode voor de vakantie er gewoon meer van die materialen door medewerkers mee naar huis genomen worden. Voor op de camping!

En nou is de vraag die mij niet meer loslaat: Jatten die cursisten hier nou echt al die theezakjes?  Ik word daar een beetje paranoia van. De eigen medewerkers van RINO Zuid zijn niet in staat om de enorme hoeveelheid theezakjes mee naar huis te nemen… Zouden onze cursisten zo stiekem elke week 5 of 10 theezakjes in hun jas of tas moffelen... Is er dan sprake van een soort georganiseerd complot of zijn het er maar een paar die gewoon hele dozen mee naar huis nemen...  Het gebruik van wc-papier is niet toegenomen, maar ja, die rollen zijn ook wel erg groot om in je zak te stoppen… En wie zijn dan de grootste jatters? Psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen of orthopedagogen… Nee, natuurlijk die psychiaters die hier rondlopen… Gelukkig hebben wij geen suikersticks, anders zouden ze die ook nog jatten… STOP STOP STOP!

Zouden psychologen toch gewone mensen zijn die voor de vakantie spulletjes voor op de camping stelen. Het zal toch niet echt ….