Terug naar 2015

Van 27 november tot 6 december 2015 bezocht een delegatie van RINO Zuid Eldoret, Kenia. Ze onderzochten hoe RINO Zuid een bijdrage kon leveren aan het onderwijs van psychologen in Kenia, verkende de mogelijkheden om onze digitale leeromgeving te gebruiken voor het onderwijs, inventariseerde aan welke behandelvormen in Kenia behoefte is en kochten onderwijsmateriaal bij lokale leveranciers die direct bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs in Kenia. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees het reisverslag hier terug.

We zijn enthousiast over wat er in Eldoret, mede door de blijvende aandacht en inspanning van Rudolf en Ingrid, al is bereikt. De bachelor opleiding psychologie is bij studenten populair. De gezondheidszorg in Kenia zou zeer gebaat zijn bij meer psychologische vaardigheden, een reden om de bachelor zoveel mogelijk te ondersteunen. In 2015 hebben we geleerd dat het verschil in leerstijl tussen Kenia en Nederland groot is. Ook hiërarchie haalt soms de vaart uit projecten. 

En nu: het vervolg in 2018

Het project richt zich op dit moment op het verder ontwikkelen van educatief materiaal, het ondersteunen van de ontwikkeling en uitvoering van het vaardigheidsprogramma en het coördineren hiervan. Medewerkers van Moi University voeren regie bij de ontwikkeling en uitvoering van het vaardighedencurriculum als onderdeel van de bachelor, RINO Zuid ondersteunt. 

Op 6 oktober vertrekt Maaike van der Loon, opleidingsmanager RINO Zuid, voor de tweede keer naar Eldoret. Zij gaat in Kenia onderzoeken hoe we vaardigheidstraining en digitaal leren kunnen inzetten en hoe we deelnemers uit Nederland kunnen koppelen aan studenten uit Kenia voor een coachingstraject via de digitale leeromgeving.

Wilt u Maaike tijdens haar reis volgen? In de periode van 6 tot en met 13 oktober plaatsen we dagelijks een update op onze social media kanalen. Volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven.