De achtergrond

Rudolf Ponds (hoogleraar medische psychologie universiteit Maastricht) en Ingrid Weijnen (directeur U-Center en GZ-psycholoog, psychotherapeut, gedragstherapeut) kwamen enkele jaren geleden in contact met de MOI university in Eldoret, Kenia. In samenwerking met de universiteit van Maastricht besloten zij bij te dragen aan het opzetten van een bacholor opleiding medische psychologie. Dit besluit komt voort uit de behoefte aan goed opgeleide geestelijke gezondheidzorg professionals in Kenia. Vanaf 2015 draagt RINO Zuid bij aan dit project.

En nu?

Het project richt zich op dit moment op het verder ontwikkelen van educatief materiaal, het ondersteunen van de ontwikkeling en uitvoering van het vaardigheidsprogramma en het coördineren hiervan. Opleidingsmanager Linde van Helvert en ICT coördinator Ricky van Rensen deden dit door demo’s te geven, ter plekke modules te bouwen en educatie te geven aan de medewerkers van de universiteit in Eldoret.

Zij werden hartelijk ontvangen door de staff van de Moi University in Eldoret. Ricky: “Het is mooi om te zien hoe het skills lab waar wij aan bijgedragen hebben al zoveel impact heeft binnen het onderwijs. Het ziekenhuis waar de universiteit huist is indrukwekkend groot en gegroeid in een paar jaar.” Ondanks het contrast met Nederland is het bijzonder hoe snel ze groeien en hoe groot de gezette stappen zijn. Ricky en Linde namen tijdens deze week de medewerkers van de universiteit mee in het gebruik van Psylearning, de online leeromgeving die door aNewSpring kosteloos aan 50 studenten van de Moi University gefaciliteerd is. Dank daarvoor! Daarnaast bouwden zij de eerste course(s) aan de hand van het lesmateriaal waar manager Maaike van der Loon eerder aan gewerkt heeft.

kenia-1-groot.jpg

kenia-2-groot.jpg

kenia-4-groot.jpg

kenia-5-groot.jpg