Maaike van der Loon, opleidingsmanager bij RINO Zuid vertelt. “Het vakgebied van de orthopedagoog generalist en het jeugd/onderwijsveld is dynamisch met voortdurende ontwikkelingen en nieuwe inzichten. Dit betekent ook dat de opleiding hiermee constant in beweging is. In het ontwerp van de opleiding hebben we daarmee rekening gehouden en zijn er ruimte en mogelijkheden om met deze ontwikkelingen mee te kunnen bewegen. Hierdoor is de opleiding altijd actueel is en sluit aan bij de praktijk.”

Volgens Maaike is onderwijs continue in beweging. “We geloven in de kracht en impact van vernieuwende vormen van onderwijs en gaat daarom uit van de meest recente onderwijsprincipes. We nemen daarom blended en high impact leren als uitgangspunt waardoor de opleidingsdeelnemer praktijk, onderwijs en wetenschap aan elkaar weet te koppelen en dus niet alleen kennis en ervaringen haalt in de opleiding maar deze ook specifiek inbrengt in het vormgeven van de opleiding. We dagen hierdoor de opleidingsdeelnemer uit om zelf te ervaren en verandering in te zetten.”

OG ZON is met en voor de praktijk

De opleiding wordt in co-creatie ontworpen met de praktijk: praktijkinstellingen en ervaringsdeskundigen praten mee over het onderwijsprogramma en ontwerp van de opleiding. De opleidingsdeelnemer wordt uitgedaagd om projecten uit te voeren in de diverse domeinen waar de OG’er werkzaam is en koppelt wetenschap aan de praktijk. De opleidingsdeelnemer wordt een scientific practitioner. Naast praktijkleren en modules, organiseren we ook een aantal leerlijnen en projecten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de vernieuwde opleiding? Houd onze website en social media in de gaten.