Hij gaf in die jaren met enorme passie voor het psychologische vak les. Hij zette Mentalization Based Treatment (MBT) op de kaart en haalde Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) naar Nederland. Hij gaf het een vaste plaats in de opleiding van psychologen en therapeuten.

Een aantal jaren geleden werd Gerrit ziek en ondanks de zware behandelingen die daarmee gepaard gingen, bleef hij lesgeven. We merkten dat het lichamelijk steeds slechter met hem ging. Voor zijn laatste lessen bij RINO Zuid hebben we voor hem een lokaal op de begane grond gereserveerd omdat traplopen te inspannend werd. Maar, les bleef hij geven zolang dat ging.

Gerrit was een van de mensen die het gezicht van RINO Zuid wilde zijn. Zijn quote ‘Wie oude kennis koestert en voortdurend nieuwe vergaart, mag een leraar van anderen zijn.” heeft Gerrit voor RINO Zuid volledig waargemaakt. Daar zijn we Gerrit dankbaar voor. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte met dit verlies. De psychologie verliest een waardevol boegbeeld.

Namens bestuur, directie en medewerkers van RINO Zuid.