Wil je concreet en gedegen aan de slag met de mogelijkheden van e-health? Dat kan met deze online opleiding e-health inclusief online proeftraject. In deze opleiding leer je in vier dagdelen om face-to-face zorgverlening te combineren met online begeleiding. Je leert meer over de verschillende vormen van e-health en de kracht van online begeleiden en behandelen. Op methodische wijze ga je aan de slag met blended begeleiden zodat je je deze online vaardigheden eigen maakt.​​​

Praktische toepassing
De voordelen, maar ook de valkuilen van e-health komen aan bod. Hoewel de masterclass een sterke theoretische basis kent, ligt de nadruk op de praktische toepassing. Tijdens een oefentraject ga je concreet oefenen met een online trainer-acteur die zich als cliënt voordoet. Je traint de toepassing van asynchrone geschreven communicatie (mailberichten) binnen een online behandelplatform. Zo ervaar je welke competenties je nodig hebt om effectief gebruik te maken van online behandelen.

  • Deze opleiding met proeftraject is ontwikkeld voor zorgprofessionals die willen leren hoe je online en blended begeleiding succesvol kunt inzetten in de (eigen) praktijk.
  • Na deze opleiding heb je meer kennis en concrete (aanvullende) vaardigheden om op een effectieve manier aan de slag te gaan met e-health.

Vragen?
Voor vragen over deze masterclass kunt u een e-mail sturen naar nascholing@rinozuid.nl.

Ervaring
Zeer goede opleiding, met veel interactie en een zeer kundige trainer. De studiestof gaf veel informatie om beter grip te krijgen op de mogelijkheden van e-health. Het proeftraject met de onlinepatiënt was zeer realistisch. De masterclass gaf ook stof tot nadenken over de interne kwaliteit en aanleiding om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Het sloot nauw aan bij onze dagelijkse praktijk.’

Deelnemer Agnes Willemse (GGzE Direct, GZ-psycholoog/projectleider online behandelteam)

Over eCarePro
eCarePro is een expertorganisatie op het gebied van online begeleiden en behandelen. Door jarenlange ervaring in het trainen en (bij)scholen van zorg- en hulpverleners heeft eCarePro brede kennis en expertise over de e-health uitdagingen binnen de zorgsector. De belangrijkste inzichten en handvatten om e-health in te zetten zijn door eCarePro gebundeld in het boek ‘E-health: Handboek voor zorg- en hulpverleners'. Waringa, A., & Ribbers, A. (2018). Amsterdam: Boom Uitgevers.

Boek