Zorgvernieuwing, innovatie en consolidatie

Nathan studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg en volgde daarna de opleiding tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog bij RINO Zuid. Nathan is sinds 2006 werkzaam in de specialistische GGZ. Hij begon als psycholoog bij GGZ Oost Brabant waarna hij als behandelcoördinator en later als klinisch psycholoog bij VVGI aan de slag ging. In die tijd heeft hij ervaring opgedaan met evidenced based diagnostiek en behandeling van diverse doelgroepen zoals adolescenten, volwassenen en ouderen. Hij specialiseerde zich in cognitieve gedragstherapie bij klinische stoornissen, SFT en MBT bij persoonlijkheidsproblematiek en EMDR bij complexe PTSS. Zorgvernieuwing, innovatie en consolidatie van projecten maken een belangrijk onderdeel uit van zijn takenpakket. 

Nathan is op dit moment klinisch psycholoog en programmaleider persoonlijkheidsstoornissen. Hij geeft leiding aan zorgprofessionals en houdt zich bezig met doorontwikkeling en implementatie van het zorgaanbod voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast is hij voorzitter van de programmaraad persoonlijkheidsstoornissen bij GGZ Oost Brabant. Hij houdt zich bezig met coördinatie en initiatie van wetenschappelijk onderzoek binnen de zorgprogramma’s persoonlijkheidsstoornissen en trauma gerelateerde stoornissen.

Nathan: “In mijn werkzaamheden probeer ik altijd verbinding te leggen met de wetenschap; ik participeer momenteel in diverse onderzoeksprojecten. Mijn proefschrift betrof de rol van sekse, hechting en autonomie in persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben heel enthousiast over mijn nieuwe functie als waarnemend hoofdopleider van de opleiding tot GZ-psycholoog bij RINO Zuid en wil op termijn ook een rol binnen de universitaire wereld vervullen.”