Op dit moment is er geen goede manier om stemmingsproblemen bij kinderen van ouders met psychische problemen in een vroeg stadium te herkennen. Daarom hebben onderzoekers van het Amsterdam UMC, VUmc, Erasmus MC, LUMC, UMCU en UMCG een korte vragenlijst gemaakt : de MARIO-check. Met ons onderzoek willen wij testen of de MARIO-check goed werkt om jongeren met een verhoogde kans op stemmingsproblemen in een vroeg stadium te signaleren. Vroege signalering kan in de toekomst helpen om eerder hulp te bieden zodat deze jongeren geen serieuze problemen ontwikkelen.

Voor het onderzoek vragen we jongeren (10 t/m 25 jaar) die een ouder hebben met psychische problemen om één keer een korte online vragenlijst (de MARIO-check) van 5 minuten in te vullen. Daarna willen we, op een moment dat het hen goed uitkomt, een telefonisch gesprek voeren van ongeveer 30 minuten.

Wij zijn op zoek naar jongeren die mee willen doen aan ons onderzoek, hoe kan je ons hierbij helpen?

  1. Je bent zelf een kind van 10 t/m 25 jaar van een ouder met psychische problemen – ga naar www.mario-project.nl om mee te doen met ons onderzoek
  2. Je bent een ouder met psychische problemen- meldt je kinderen aan voor het onderzoek op www.mario-project.nl
  3. Je kent ouders met psychische problemen en/of hun kinderen, informeer ze over ons onderzoek en stuur ze door naar www.mario-project.nl.

Wij waarderen alle hulp enorm!

logos.png