De buitenwereld en de wereld van de geestelijke gezondheidszorg veranderen in snel tempo. Niet eerder werd er zoveel gevraagd van ons aanpassingsvermogen als de afgelopen jaren. En de verwachting is dat dit de komende tijd niet zal veranderen. Het aantal problemen binnen de geestelijke gezondheidszorg stapelen zich op en zijn groot. Denk aan de betaalbaarheid, wachtlijsten en de toegankelijkheid, het tekort aan medewerkers, meer bureaucratie etc. De vraag is hoe we deze en vele andere uitdagingen de komende jaren het hoofd gaan bieden.

Nieuwe technologie & innovatie, denk o.a. aan digitalisering & robotisering worden als oplossingen naar voren geschoven, maar nog niet in de volle breedte als oplossing omarmt. Er zijn namelijk ook twijfels. Is dat terecht of niet? Er zijn altijd meerdere perspectieven die spelen. Hoe kunnen we samen de komende jaren landelijk en regionaal een stap vooruitzetten? En de potentie van onder andere innovaties, data en technologie ten volle gaan benutten voor de GGZ-zorg. Terwijl we ook gezond verstand en de kern van de zorg en de menselijke maat behouden? Wie en wat zijn hiervoor nodig? Op deze en vele andere vragen gaan we tijdens het congres antwoord geven.

Waarom Eindhoven? Eindhoven biedt op technologie gerichte bedrijven alle ruimte in de wijk Strijp-S. Deze wijk is van oorsprong opgezet door Philips, maar inmiddels is er een veelvoud aan jonge bedrijven gevestigd. Wat resulteert in een cluster van technisch- en wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling in de breedste zin van het woord en proces- en productietechnologie. Om die reden hebben we gekozen om dit congres te organiseren in de Apparaten Fabriek Eindhoven. Dicht bij nieuwe technologie en professionals die kunnen meedenken en vragen kunnen beantwoorden.

De druk op de zorg is zwaar. De urgentie om verder te kijken dan de dag van vandaag is groot. Tijdens dit congres richten we samen met een groeiend lerend landelijk netwerk van inleiders, sprekers en workshop houders uit de GGZ en de technische wereld de blik op de toekomst.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, VSR, V&VN (ook SPV-en), SKJ, Registerplein, FGzPt, NIP/NVO, VVGN en NVRG.

Praktische informatie
Dit congres wordt georganiseerd door Frits & Gijs, RINO Zuid, Rino Amsterdam en RINO Groep. Tickets zijn online verkrijgbaar bij Frits & Gijs. Wij dragen zorg voor een mooi programma. Iets bijdragen in de vorm van een workshop of stand kan ook, voor info mail Frits & Gijs.