Doel
Affectfobietherapie heeft als doel emoties weer toe te laten en te leren hanteren. In onze module Affectfobietherapie leert u de conflict- en personendriehoek van Malan te hanteren. Klachten te vertalen naar een innerlijk conflict en afweermechanismes te herkennen. Ook weet u de methoden van gevoelsbewerking en angstregulering in te zetten. En ten slotte bent u in staat om patiënten te helpen bij de herstructurering van het zelfbeeld en het beeld van anderen.

Quin van Dam
De module Affectfobietherapie bij RINO Zuid wordt gegeven door klinisch psycholoog en psychoanalyticus Quin van Dam. Een gevestigde naam op dit gebied. Over het doceren zegt Quin van Dam op zijn eigen website het volgende:

“Cursisten wil ik vooral aanmoedigen om op een flexibele niet dogmatische wijze gebruik te maken van wat zij geleerd hebben, nieuwsgierig te zijn en te vertrouwen op hun intuïtie. Ik leer de cursisten de mogelijkheden tot verandering van patiënten niet te overschatten, maar ook de beperkingen van patiënten te onderkennen, en hen te helpen die te accepteren en te hanteren. Het oefenen van technische vaardigheden met behulp van rollenspelen vind ik erg belangrijk. Ik ervaar het ook als avontuurlijk, omdat het iedere keer verrassende invalshoeken oplevert.”

Honger naar meer?
Wilt u meer weten over Affectfobietherapie, dan is het artikel Affectfobietherapie, een Integratie van Psychodynamische, Cognitief Gedragstherapeutische en Experiëntiële Technieken, door van Quin van Dam en Marc Hamburger (Tijdschrift voor psychotherapie 2014) zeker een aanrader.