In het ABC4Teams-traject staan voor alle medewerkers die betrokken zijn bij de behandeling van (dus niet alleen degenen die opgeleid worden) ernstige depressieve en/of suïcidale jongeren en hun ouders drie dingen centraal:

  • Wat is de kern van ABFT en wat doet dit met mij?
  • Wat doet dit met ons als team in onze samenwerking?
  • Wat doet dit met onze organisatie, onze werkprocessen?

Dit vanuit de filosofie dat, als het werken volgens de principes van ABFT in het team en in werkprocessen ingebed is, een nog groter effect op de behandeling van de jongeren en hun ouders behaald wordt. Bovendien versterkt het de borging in de organisatie naast alle andere therapievormen.

Bij ABFT gaat het niet om het gedrag van jongeren en ouders. Het gaat om wat hen drijft dit gedrag te laten zien. Om te komen van ‘wat in vredesnaam is er allemaal verkeerd’ naar ‘wat is er gebeurd/niet gebeurd’ dat dit gedrag begrijpelijk maakt. In het ABC4T traject kijken we naar de parallelprocessen in de samenwerking in teams (wat per locatie kan verschillen), de inrichting van de werkprocessen en de communicatie (bijvoorbeeld wel of niet uitgenodigd worden voor dit traject) in de organisatie.

Trainster/voorleefster Ilse Devacht is ‘top of the bill’ (waardering 8.8) en neemt iedereen wervelend en met relativering mee in de driedaagse.

Flyer gz-psycholoog (1).png

Meer informatie?

Wil je meer weten over ABC4Teams en de mogelijkheden voor jouw organisatie, neem dan contact op met Marlies Overdijk, senior accountmanager (marliesoverdijk@rinozuid.nl).