Motiverende gespreksvoering - Caribbean

Home > Aanbod > Motiverende gespreksvoer…

Over deze module

In je werk in de mental health care op de Caribbean begeleid je vaak mensen bij gedragsverandering. Het veranderen van gedrag is niet eenvoudig, dat weten we zelf ook. En in ‘the back of your mind’ weet je dat mensen meer geneigd zijn hun gedrag te veranderen wanneer ze overtuigende redenen zelf hebben bedacht dan ...

In je werk in de mental health care op de Caribbean begeleid je vaak mensen bij gedragsverandering. Het veranderen van gedrag is niet eenvoudig, dat weten we zelf ook. En in ‘the back of your mind’ weet je dat mensen meer geneigd zijn hun gedrag te veranderen wanneer ze overtuigende redenen zelf hebben bedacht dan wanneer ze die redenen van anderen horen.

Met motiverende gespreksvoering leer je de intrinsieke motivatie naar boven te halen. Je leert omgaan met weerstand en vooral mensen echt te helpen. Je leert de vaardigheden en krijgt de tools om dat te doen. Na de module ben je beter in staat om mensen te helpen bij gedragsverandering.

Rooster

Locatie: Online

3 november 2023

Ochtend (09:00 - 12:30)

1 december 2023

Ochtend (09:00 - 12:30)

Inhoud van de module

  • Je leert effectief motiverende gespreksvoering in te zetten aan de hand van je eigen leerdoelen en casuïstiek
  • Je leert hoe je met weerstand om kan gaan
  • Je leert het juiste moment in gesprekken te herkennen om de intrinsieke motivatie naar boven te halen

Opmerkingen

Kortingsbon
Heb je een kortingsbon ontvangen? Zet dan 'VOUCHER MHP' in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

ER IS NOG RUIMTE

Leerlijn

Begeleiding, Professionaliteit

Omvang

6 uur

Zelfstudie

2 uur

Kosten

€ 225,00

Niveau & Instroomeisen

Je bent klinisch en/of ambulant werkzaam in de mental health care op de Caribische eilanden. Bij voorkeur heb je de leergang Mental Health Professionals gevolgd, maar dat is niet verplicht. Je bent bekend met verschillende gesprekstechnieken en wil leren motiverende gespreksvoering doelgericht en effectief in te zetten. Je beschikt over post HBO werk- en reflectieniveau.

Doelgroep

  • Adolescenten
  • Kinderen & jeugd
  • Ouderen
  • Volwassenen
  • Docent

    mevr. Hetty de Laat