RINO Premium: Machine learning in de GGZ

Machine learning is in korte tijd zeer relevant geworden binnen de geestelijke gezondheidszorg, doordat de wens naar gepersonaliseerde en proactieve zorg steeds sterker wordt. Dat gaat een stap verder dan weten met welke behandeling of interventie patiënten gemiddeld genomen het beste geholpen zijn. Juist het kunnen voorspellen welke specifieke patiënten wel of niet geholpen zijn met bepaalde zorg is een van de mogelijkheden van machine learning.

 

Als exclusief lid van RINO Premium ben je van harte uitgenodigd voor de workshop over Machine learning in de GGZ door dr. J. Lokkerbol op 5 september 2019. We ontmoeten je graag bij RINO Zuid aan de Vitruviusweg 2 in Eindhoven. Interesse? Je kunt je hier aanmelden

Wat gaan we doen? 

Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar machine learning en dat levert steeds meer kennis op, maar hierover is nog weinig bekend in de praktijk. Machine learning-projecten zijn typisch gericht op predictievraagstukken, zoals ‘welke cliënt zal naar verwachting niet opknappen van care as usual?’ Of: kun je voorspellen hoeveel zorg iemand nog ontvangt binnen een lopende DBC? 

Met deze workshop krijg je als professional in de GGZ meer kennis en inzicht over (de mogelijkheden van) machine learning en de daarbij horende keuzes. Je leert hoe Machine Learning werkt, waarom het relevant is en wat voorwaarden zijn om het in de praktijk toe te kunnen passen. Je leert over de positieve en negatieve kanten en de ethische aspecten die hierbij komen kijken. 

Programma

16.00 uur     Inloop
16.30 uur     Start workshop Machine learning in de GGZ
17.30 uur     Pauze met een lichte maaltijd
18.00 uur     Vervolg workshop Machine learning in de GGZ
19.30 uur     Afsluitende borrel

 

Over dr. J. Lokkerbol

Joran studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich de jaren daarna als consultant in het maken van modellen. Sinds 2011 werkt hij bij het Trimbos-instituut, waar hij zich toelegt op het evalueren van de kosteneffectiviteit van zorg in de GGZ. Naast zijn positie als hoofd van het Centrum voor Economische Evaluatie werkt hij ook als post-doc bij het UMCG. Joran specialiseerde zich in 2017 aan Harvard (Boston, US) en MIT in machine learning.

AANMELDEN