Affectfobietherapie: een pleidooi

Op 26 maart start de 4-daagse module ‘Affectfobietherapie inleiding’ die wordt gegeven door Quin van Dam. De Affectfobietherapie (AFT) is een integratieve behandeling die steeds meer wordt toegepast in de ambulante en semi-ambulante GGZ. Quin van Dam schreef een artikel over angstherkenning en gevoelsuiting in de Affectfobietherapie. Een pleidooi voor de integratie in de psychodynamische therapie. Geïnteresseerd in de module? Er is nog plaats. Schrijf je hier in.

AFT valt onder de kortdurende psychodynamische psychotherapieën en is een evidence based behandeling voor patiënten met een depressieve- of angststoornis en voor patiënten met een vermijdende, afhankelijke of dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. AFT wordt toegepast in de BGGZ en in de SGGZ.

De methodiek van AFT wordt gekenmerkt door de hantering van de conflict- en personendriehoek van Malan. De klacht wordt gezien als een manifestatie van een intern conflict tussen een gevoel of verlangen en een remmende angst. Dit conflict brengt de afweer in stelling.

Lees hier 'Angstherkenning en gevoelsuiting in de Affectfobietherapie. Een pleidooi voor integratie in de psychodynamische therapie'