Herstel in behandelen, samen met Markieza

Professionals in de gezondheidszorg worden doorgaans opgeleid vanuit een kader van psychische aandoeningen en ontwikkelingsstoornissen. Naast deze benadering vinden we het bij RINO Zuid belangrijk om professionals op te leiden vanuit een visie op gezondheid en herstel. Om gezamenlijk de professionele identiteit en attitude van de professional toe te rusten op de huidige ontwikkelingen, werken we onder meer samen met Markieza.

 

Wie is Markieza?

Markieza biedt sinds 2001 gecertificeerde trajecten aan die opleiden tot professioneel ervaringsdeskundigen. Markieza traint ook gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties in het herstelondersteunend werken, met daarbij de inzet van ervaringsdeskundigheid. Ontwikkelen, het beste in jezelf naar boven halen, iets willen doen en betekenen voor andere mensen in de samenleving is wat de mensen van Markieza elkaar willen geven. Dat is hun passie en drijfveer.

Samenwerking krijgt nu ook vorm in nieuwe training

Wat is het verschil tussen ervaring en ervaringskennis? En hoe kun je gebruikmaken van ervaringskennis van de cliënt en die van jou als professional? In het voorjaar van 2019 biedt RINO Zuid in samenwerking met Markieza de 2-daagse training ‘Herstelondersteunende zorg’ aan. In deze training leren we jou als zorgprofessional wat de belangrijkste kernbegrippen van HOZ zijn en welke elementen een rol spelen in het herstelproces. We gaan ook in op herstel bevorderende en belemmerende factoren.

De training vindt plaats op 13 en 27 februari 2019. Voor meer informatie klik je hier.