Markieza en RINO Zuid geven beeld en geluid aan duurzaam herstel

Het begon allemaal bij Markieza. Op zoek naar een kernboodschap gingen zij aan de slag met een aantal pr-experts en kwamen tot de conclusie dat Markieza draait om het in beeld brengen van verhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Margreet Diks-van Heumen (directeur Markieza): “Rond deze tijd kwam ook de subsidie vanuit de stichting Samen Sterk zonder Stigma ons onder ogen. Deze bleek goed aan te sluiten bij onze kernboodschap. Om die reden hebben we met veel enthousiasme een voorstel ingediend. En met succes!”

Vrijwilligers aan de slag met filmen en monteren
De verkregen subsidie gaat Markieza inzetten voor het aanschaffen van apparatuur en het geven van een drietal workshops: storytelling, filmen en montage. De workshops worden gegeven door ervaren professionals aan een groep vrijwilligers van Markieza, die al beschikken over (enige) ervaring met filmen en monteren. Een van de vrijwilligers is Michiel Verheul. Hij is ervaringsdeskundige en werkt freelance als producer.    

Filmpjes voor opleidingen RINO Zuid
Aangezien Markieza en RINO Zuid samen in een pand zitten, kreeg ook RINO Zuid snel lucht van dit mooie initiatief. Marrik van Rozendaal (directeur RINO Zuid): “We besloten mee te werken en het project deels te financieren. De te produceren films zijn immers een mooie aanvulling op ons opleidingsmateriaal.”

Nog twee vrijwilligers gezocht
Markieza is nog op zoek naar twee vrijwilligers die aan de slag willen met het filmen van de verhalen van ervaringsexperts. Het zou fijn zijn als zij al wat ervaring zouden hebben met filmen en monteren en zich bovendien kunnen vinden in de visie van Markieza. Bent u hierin geïnteresseerd, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op via: info@markieza.org.