Ontbijtbijeenkomst RINO Premium

RINO Zuid, Vitruviusweg 2

SAMEN BESLISSEN IN DE GGZ

door Margot Metz

Op donderdag 8 mei trappen we RINO Premium officieel af. Deze start staat in het teken van samenwerking. Tijdens de ontbijtbijeenkomst gaan we in op de meerwaarde Samen Beslissen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Het mooie van RINO Premium is dat allerlei professionals binnen de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein samenkomen in één netwerk. Waardevolle contacten ontstaan en doordat je op de hoogte bent van de nieuwste wetenschappelijke inzichten maken we samen de zorg beter.

Benieuwd? Je bent van harte welkom tijdens de ontbijtbijeenkomst op 8 mei. Uiteraard is deelname gratis en exclusief voor jou als lid van ons netwerk. Heb je om 09.30 uur les en wil je toch graag bij de lezing aanwezig zijn? Overleg dan even met je docent of je later in de les kunt aansluiten. 

Samen beslissen in de geestelijke gezondheidszorg: wat is de toegevoegde waarde voor patiënten en behandelaars?

De laatste jaren is in de geestelijke gezondheidszorg toenemende aandacht voor de implementatie van Samen Beslissen in de behandelpraktijk. Ondanks hoopvolle onderzoeksresultaten van de toepassing van Samen Beslissen, wordt in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg Samen Beslissen nog niet breed toegepast. Bovendien is er in relatie tot Samen Beslissen weinig bekend over de meerwaarde van het gebruik van Routine Outcome Monitoring (ROM) en eHealth. 

Margot Metz deed onderzoek naar de toegevoegde waarde van de toepassing van Samen Beslissen en de toegevoegde waarde van ROM en eHealth binnen deze interventie. Naast de resultaten, worden ook de onderzoeksmethodieken uitgelegd. We sluiten de presentatie sluit af met conclusies en aanbevelingen voor de behandelpraktijk en vervolgonderzoek. Na afloop discussiëren we met elkaar verder, zodat we vanuit praktijk- en onderzoekoptiek verder reflecteren op de Samen Beslissen interventie, onderzoeksresultaten en aanbevelingen.

Programma

07.30 uur     Inloop met ontbijt
08.00 uur     Opening door Marrik van Rozendaal 
08.30 uur     Samen beslissen in de GGZ
09.30 uur     Discussie en vragen
10.00 uur     Afsluiting

 

Aanmelden kan hier

Naar overzicht