6e Kenniscongres Stoornissen

Reehorst, Ede

 

Kenniscongres: Stoornissen

 

 

11 DECEMBER 2018 | REEHORST, EDE

 

Deel uw kennis en ervaring met anderen!

Op dinsdag 11 december vindt het Kenniscongres Stoornissen plaats in de Reehorst in Ede.

Het woord stoornissen wordt steeds vaker gezien als een besmet begrip. Het wordt geassocieerd met etiketteren en stigmatiseren. Iets dat we juist niet willen is kinderen en jongeren in een DSM-hokje plaatsen. Dat is hinderlijk en het belemmert kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen en gebruik te maken van kracht en het talent dat ze hebben.

Het Kenniscongres Stoornissen, dat voor de zevende keer plaatsvindt, werkt vanuit het idee dat het begrip ‘normaal’ veel breder is dan in het dagelijkse professionele leven van diagnostici, behandelaars, sociaal werkers of onderwijzers wordt gehanteerd. Plenaire inledingen die in ieder geval op het programma staan om de kijk op stoornissen te veranderen en taboes die er nog steeds zijn te doorbreken:

  • True Selfie
    Erik Jongman, psycholoog, psychotherapeut en inhoudelijk hoofd bij forensische polikliniek Bascule, poli Koppeling en als zelfstandige
  • Stel het wordt normaal om af te wijken
    Trudy Dehue, emeritus hoogleraar Universiteit Groningen, wetenschapsfilosoof en wetenschapssocioloog

Bent u betrokken bij nieuwe initiatieven, (behandel)methoden of heeft u specifieke kennis die kinderen en jongeren kan helpen in hun ontwikkeling op school of in de zorg? Uw ideeën voor een deelsessie zijn van harte welkom! Tot en met 15 juni kunt u een voorstel voor een deelsessie indienen via de website of de knop hieronder.

DEELSESSIEVOORSTEL »

Early bird korting

Geen bijdrage leveren maar wel deelnemen? Dat kan! Inschrijven voor deelname aan het congres is mogelijk via www.kenniscongres.nl/aanmelden. Voor vroege aanmelders geldt 10% Early Bird korting! Uiteraard krijgt u later de mogelijkheid om uw voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Wat is uw informatiebehoefte?

Zijn er onderwerpen of thema's waar u meer over wilt weten? Heeft u behoefte aan bepaalde kennis of ervaring om uw vak nog beter te kunnen uitoefenen? Laat het ons weten via office@logacom.nl en wij gaan ons best doen een spreker te vinden die daarbij past. Juist met uw hulp kunnen wij het programma maken dat u nodig heeft!

MEER INFORMATIE »

AANMELDEN »

Heeft u vragen over deze mail, het online formulier of het congres? Wij zijn voor vragen en opmerkingen telefonisch en per mail bereikbaar!

Congressecretariaat
E. office@logacom.nl
T. 020-3203364

MEER INFORMATIE »

AANMELDEN »


PARTNERS:DOELGROEP:
Het congres is gericht op:
intern begeleiders, docenten, remedial teachers, mentoren, zorgcoördinatoren in onderwijs, (school) maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners, jeugdartsen, GGD-artsen, (kinder- en jeugd) psychiaters, SPV-ers, therapeuten,
GZ-psychologen, (kinder- en jeugd) psychologen, orthopedagogen, eerstelijnspsychologen, logopedisten en ergotherapeuten.

 

 

 

 

Naar overzicht