De Zorgprofessional in balans

Reehorst, Ede

 

Zorgprofessional in balans

 
 

programma zorgprofessional in balans

 

De kerstdagen staan voor de deur. Een periode om naar uit te kijken maar ook een periode waar er veel van je wordt verwacht. Verplichtingen bij familie, voor iedereen een leuk en passend cadeau, en lekkere diners verzorgen. Daarnaast werken is voor veel mensen in de zorg ook nog eens de normaalste zaak van de wereld. Hoe houd je het leuk en hoe blijf je zelf in balans terwijl er zoveel van je wordt verwacht?

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn meesters in het organiseren. In vaak krap gemeten uren wordt veel werk verzet. En dan ook nog met het hart op de juist plek. De vraag is of en zo ja hoe je tijd neemt voor jezelf?

 

Drie tips voor tijdens de feestdagen:

Zorgprofessional in balans
 
  1. Maak afspraken niet te lang. Schuif bijvoorbeeld aan voor de borrel en niet voor de brunch. Dan hoef je niet de hele dag met je (schoon)familie door te brengen. Houd de middag lekker voor jezelf. Of knijp er even tussenuit voor een ommetje, maar wees op tijd terug voor het diner.
  2. Ga voor een succesrecept als je zelf kookt. Een ingewikkeld recept levert veel extra spanning op. Voeg eventueel iets extra's toe voor de feestelijkheid.
  3. Laat het komen zoals het komt. Je kan heel hard proberen te voorkomen dat er ruzie ontstaat. Maar hoe harder je het probeert, hoe meer het in de lucht hangt. Probeer maar eens niet te denken aan een roze olifant. Juist dan denk je er aan! Dus accepteer hoe het gaat, het hoort er gewoon bij, of het kerstmis is of niet.
 
zorgprofessional in balans

En voor na de feestdagen? Hoe houd je jezelf staande? Hoe houd je jezelf in balans? Deze vragen worden tijdens deze dag behandeld tijdens het congres: zorgprofessional in balans. Gun jezelf een moment om stil te staan en naar jezelf te luisteren.

Met topspreker Prof. Dr. Erik Scherder. “Stress in het brein; Het maakt je hoofd moe en ontketent negatieve emoties. Herkenbaar? Daar wil je dus iets aan doen. Iets tegen doen, beter gezegd.”


De inschrijving is nu geopend. Geef jezelf een cadeautje, investeer in jezelf en schrijf je alvast in.

 
Met vriendelijke groet,

Henriette Boven
Congresontwikkelaar Events - Nursing Congressen
Zorgprofessional in balans
 

programma zorgprofessional in balans

inschrijven zorgprofessional in balans

 
 
 
twitter Facebook LinkedIn
Naar overzicht