ACT

Meer informatie

Inleiding

Tijdens deze cursus zal er aandacht zijn voor de theoretische basis van Acceptance and Commitment Therapy en de zes ACT-componenten. Tevens zal de cursist zelf actief aan de slag gaan met de verschillende ACT-processen, door deze toe te passen op zichzelf alsook als therapeut toe te passen in rollenspellen. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan de functionele (test)diagnostiek die bij ACT wordt gebruikt.

Tijdens deze cursus zal er aandacht zijn voor de theoretische basis van Acceptance and Commitment Therapy en de zes ACT-componenten. Tevens zal de cursist zelf actief aan de slag gaan met de verschillende ACT-processen, door deze toe te
passen op zichzelf alsook als therapeut toe te passen in rollenspellen. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan de functionele (test)diagnostiek die bij ACT wordt gebruikt.

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Het leren van de gedragstherapie ACT bestaat bij RINO...

Het leren van de gedragstherapie ACT bestaat bij RINO Zuid uit drie modules. Wilt u kennismaken met ACT of uw ACT-kennis opfrissen? Dan is ACT in de Praktijk iets voor u. Vervolgens volgt u de module ‘Acceptance and commitment therapy voor professionals’. Hebt u deze module (al) afgerond? Dan vervolgt u uw leerweg met Acceptance and commitment therapy Verdieping’.

Verplichte literatuur:
Jansen, G., & Batink, T. (2014). Time to ACT! Het basisboek voor professionals. Uitgeverij Thema.

Accreditatie: 
​NIP ELP 45 punten
VGCT in aanvraag
FGzPT in aanvraag

Incompany training aanvragen

Startdatum

25 september 2020

Rooster

  • 25/09/2020 9.30u - 16.30u
  • 02/10/2020 9.30u - 16.30u
  • 09/10/2020 9.30u - 16.30u
  • 16/10/2020 9.30u - 16.30u
  • 30/10/2020 9.30u - 16.30u
Meer informatie

Aan bod komen

Wat gaan we doen?

Opdoen van theoretische basiskennis voor ACT (Operante leerprincipes & Relational Frame Theory).

Kennis nemen van de up‐to‐date wetenschappelijke ondersteuning van ACT.

Leren werken met experiëntiële oefeningen en metaforen.

Theoretische kennis opdoen betreffende de zes verschillende...

Wat gaan we doen?

Opdoen van theoretische basiskennis voor ACT (Operante leerprincipes & Relational Frame Theory).

Kennis nemen van de up‐to‐date wetenschappelijke ondersteuning van ACT.

Leren werken met experiëntiële oefeningen en metaforen.

Theoretische kennis opdoen betreffende de zes verschillende ACT‐processen (acceptatie, defusie,zelf als context, hier en   nu, waarden & toegewijd handelen).

Experiëntiëel kennismaken met de zes verschillende ACT‐processen, door verschillende ACT-oefeningen zelf uit te voeren en te ervaren (leren door ervaren).

Therapeutische vaardigheden ontwikkelen om met de verschillende ACT‐processen te werken.
Bekend raken met functionele diagnostiek en de functionele testdiagnostiek welke binnen ACT wordt gebruikt, en hier zelf mee kunnen werken.


Aan het einde van de ACT‐opleiding dienen de cursisten een casusbeschrijving in te dienen waarbij men een uitgebreide functionele analyse, en uitgebreid het behandelplan met verschillende ACT interventies beschrijven.

Docenten

• Tim Batink Msc.: co-auteur van het boek Time to ACT!, GZ‐psycholoog in opleiding tot Specialist, Registerpsycholoog NIP, Supervisor VGCt, Senior‐schematherapeut & ACT‐supervisor U‐center. Assistant Professor Open Universiteit – Levenslooppsychologie

 • Drs. Frederiek Fortuin is GZ-psycholoog en ACT-trainer. Zij is sinds 2005 werkzaam als psycholoog en heeft in de afgelopen jaren met verschillende doelgroepen gewerkt (o.a. medische psychologie, revalidatie, basis ggz). Momenteel werkt ze bij de afdeling Klinische en Medische psychologie van Zuyderland Medisch Centrum met als specialisatie oncologie en chronische pijn.

Instroomniveau

Klinisch‐psychologen, Psychotherapeuten, GZ‐psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, psychiaters en zij die daarvoor in opleiding zijn, en andere professionals in de GGZ die zich verder willen bekwamen in de derde generatie gedragstherapie ACT.

Doelgroep

Accreditatie

  • NIP-ELP
  • VGCT aangevraagd
  • FGzPT aangevraagd

Omvang

30 uur

Kosten

€ 1.350,00