Speltherapie K&J

Meer informatie

Inleiding

Kinderen kunnen hun emoties vaak niet uiten in woorden, maar wel in spel. Met spel kunnen ze in het veilige contact met de therapeut moeilijke emoties leren verwerken. Dat vereist van de speltherapeut niet alleen kennis en vaardigheden, maar ook een specifieke manier van kijken, denken en handelen, die verschilt van een meer verbale methodiek. Tijdens de module maakt u...

Kinderen kunnen hun emoties vaak niet uiten in woorden, maar wel in spel. Met spel kunnen ze in het veilige contact met de therapeut moeilijke emoties leren verwerken. Dat vereist van de speltherapeut niet alleen kennis en vaardigheden, maar ook een specifieke manier van kijken, denken en handelen, die verschilt van een meer verbale methodiek. Tijdens de module maakt u kennis met zowel de theoretische als praktische aspecten van deze methode, die vooral gestoeld is op de persoonsgerichte, experiëntiële speltherapie, maar ook integratieve elementen bevat. 

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Van belang is dat deelnemers in hun werksetting...

Van belang is dat deelnemers in hun werksetting gebruik kunnen maken van een spelkamer en daar speltherapieën kunnen uitvoeren, zodat het geleerde direct in praktijk gebracht kan worden.

Startdatum

23 september 2019

Rooster

  • 23/09/2019 9.30u - 16.30u
  • 30/09/2019 9.30u - 16.30u
  • 07/10/2019 9.30u - 16.30u
  • 21/10/2019 9.30u - 16.30u
  • 28/10/2019 9.30u - 16.30u
Meer informatie

Aan bod komen

Aan bod komen onder andere de ontwikkeling van spel bij het kind, de basishouding van de therapeut, verschillende spelpsychotherapeutische technieken en ouderbegeleiding. U leert hoe u betekenis kan geven aan het spel van het kind en hoe u daar als therapeut op in kan spelen. In de module wordt veel geoefend zodat u de kracht van spel zelf kan ervaren. De...

Aan bod komen onder andere de ontwikkeling van spel bij het kind, de basishouding van de therapeut, verschillende spelpsychotherapeutische technieken en ouderbegeleiding. U leert hoe u betekenis kan geven aan het spel van het kind en hoe u daar als therapeut op in kan spelen. In de module wordt veel geoefend zodat u de kracht van spel zelf kan ervaren. De bedoeling is dat u het geleerde direct in de praktijk gaat toepassen. 

Docenten

Erik Peeters 

Instroomniveau

Master psychologie, pedagogiek, basis module experiëntiële psychotherapie. 

Doelgroep

Psychologen, gz-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, artsen, pedagogen en orthopedagogen.

Accreditatie

  • NVO / NIP-K&J

Omvang

30 uur

Kosten

€ 600,00