Masterclass Optimale Traumaregulatie bij (complexe) PTSS

Meer informatie

Inleiding

De Masterclass "optimale traumaregulatie" biedt een overstijgend kader aan om psychotrauma's effectiever te behandelen en maakt hierbij gebruik van een nieuw theoretisch model. Een dergelijk model, dat overstijgend is aan de verschillende therapeutische technieken, ontbreekt vooralsnog bij de behandeling van PTSS. De standaardbehandelingen lopen meestal...

De Masterclass "optimale traumaregulatie" biedt een overstijgend kader aan om psychotrauma's effectiever te behandelen en maakt hierbij gebruik van een nieuw theoretisch model. Een dergelijk model, dat overstijgend is aan de verschillende therapeutische technieken, ontbreekt vooralsnog bij de behandeling van PTSS. De standaardbehandelingen lopen meestal vanzelf goed, maar zodra er complicaties optreden is het door het ontbreken van een duidelijk theoretisch kader moeilijk om te bepalen hoe je de verwerkingsproblemen kunt oplossen waardoor ofwel een behandeling wordt afgebroken of er niet aan begonnen wordt. Het model dat gebruikt wordt laat zien op welke drie punten de verwerking kan vastlopen en hoe je dit kan oplossen tijdens de behandeling. Kortom, het leert je om beter te snappen waar je mee bezig bent tijdens een traumabehandeling en hoe je eventuele complicaties die optreden efficiënt kunt oplossen. De behandeling van complexe trauma's vereist grote technische vaardigheden die jij tijdens deze training aangereikt krijgt waardoor je in staat zult zijn doeltreffender en met meer vertrouwen complexere trauma's te behandelen. In feite leer je om bij elke client te zoeken naar de optimale verwerkingsmodus. De technieken kunnen zowel bij enkelvoudig als complex trauma worden toegepast, al ligt de nadruk bij deze training op het behandelen van complexere trauma's. Om echt van de training te kunnen profiteren is het belangrijk om van te voren literatuur te lezen die voorafgaande aan de cursus openbaar wordt gemaakt.

Startdatum

17 september 2019

Rooster

  • 17/09/2019 9.30u - 16.30u
Meer informatie

Aan bod komen

Diagnostiek & indicatiestelling:
• het opstellen van een behandelplan voor (complexe) PTSS
• inclusie en exclusiecriteria voor (complexe) PTSS behandeling (do’s en don’ts ten aanzien van medicatie, verslaving, suïcidaltiteit, persoonlijkheidsproblematiek)

Behandeling:
• Nieuwste inzichten over de...

Diagnostiek & indicatiestelling:
• het opstellen van een behandelplan voor (complexe) PTSS
• inclusie en exclusiecriteria voor (complexe) PTSS behandeling (do’s en don’ts ten aanzien van medicatie, verslaving, suïcidaltiteit, persoonlijkheidsproblematiek)

Behandeling:
• Nieuwste inzichten over de toepassing van exposure therapieNieuwste inzichten over de toepassing van EMDR
• Nieuwste inzichten over de toepassing van Cognitieve VerwerkingstherapieGecombineerde toepassing van CGT, EMDR en CPT
• Valkuilen en oplossingen in het omgaan met Hypo- en Hyper-arousal en Blokkeerde Cognities tijdens traumabehandelingen.

Docenten

Arno Beugels, GZ-psycholoog werkzaam bij CENTIV

Instroomniveau

Basis cursus cognitieve gedragstherapie
EMDR basiscursus
Minimaal basispsycholoog of vergelijkbare opleiding.

Doelgroep

Adolescenten, Volwassenen, Ouderen

Accreditatie

  • VGCT
  • NIP ELP aangevraagd
  • Verpleegkundige Specialisten aangevraagd

Omvang

6 uur

Kosten

€ 270,00