Herstel Ondersteunend Werken

Meer informatie

Inleiding

Herstel in behandelen – behandelen in herstel. Professionals in de gezondheidszorg worden doorgaans opgeleid vanuit een stoornisgericht kader. Naast de benadering vanuit psychische aandoeningen vinden we het belangrijk om professionals ook op te leiden vanuit een visie op gezondheid en herstel. RINO Zuid werkt daarin samen met Markieza, opleiding tot ervaringsdeskundigheid. Om gezamenlijk de professionele identiteit en attitude van de professional toe te rusten op de huidige ontwikkelingen.   

Herstel in behandelen – behandelen in herstel.
Professionals in de gezondheidszorg worden doorgaans opgeleid vanuit een stoornisgericht kader. Naast de benadering vanuit psychische aandoeningen vinden we het belangrijk om professionals ook op te leiden vanuit een visie op gezondheid en herstel. RINO Zuid werkt daarin samen met Markieza, opleiding tot ervaringsdeskundigheid. Om gezamenlijk de professionele identiteit en attitude van de professional toe te rusten op de huidige ontwikkelingen. 

 

Interesse doorgevenmodule nog niet ingepland
Meer informatie

Opmerkingen

Herstelgerichte zorgverlening en begeleiding is de...

Herstelgerichte zorgverlening en begeleiding is de basismodule van de gezamenlijke leerlijn 'Herstel ondersteunende zorg' ingericht door Markieza en RINO Zuid.

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

Wat zijn de belangrijkste kernbegrippen van Herstelondersteunende zorg? Welke elementen spelen een rol in het herstelproces? Welke fases van herstel zijn te onderscheiden? Herstel bevorderende en belemmerende factoren. HOZ in relatie tot andere stromingen en de positionering van HOZ in huidig werkveld. Het verschil tussen ervaring versus ervaringskennis. Hoe kun je...

Wat zijn de belangrijkste kernbegrippen van Herstelondersteunende zorg? Welke elementen spelen een rol in het herstelproces? Welke fases van herstel zijn te onderscheiden? Herstel bevorderende en belemmerende factoren. HOZ in relatie tot andere stromingen en de positionering van HOZ in huidig werkveld. Het verschil tussen ervaring versus ervaringskennis. Hoe kun je gebruik maken van ervaringskennis van de cliënt, je ervaringskennis als professional.

Docenten

  • Maaike Laurent, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Praktijkopleider
  • Paul Gelissen, Ervaringsdeskundige docent
     

Instroomniveau

HBO, academisch

Doelgroep

Volwassenen

Omvang

12 uur

Kosten

€ 540,00