Emotionele Intelligentie Persoonlijkheidsstijl

Meer informatie

Inleiding

Nog nooit was emotionele intelligentie zo belangrijk als nu. Veel mensen (met name jongeren) zijn gekluisterd aan hun schermen en bedreven in het “teksten” maar praten tegelijkertijd nauwelijks nog met elkaar. Via social media wordt alleen het psychologisch frontoffice versterkt: de sociaal wenselijke kant, het ‘liken’. Dit gaat ten koste van training in het psychologische backoffice, daar waar de diepere emoties huizen en waar het reguleren van deze emoties een opgave is die iemand kan behoeden voor psychische aandoeningen. Juist nu is wetenschappelijk verantwoorde meting van Emotionele Intelligentie een belangrijk thema. De EQ-i 2.0 is in dit verband een waardevol en voor de psycholoog gemakkelijk inzetbaar instrument gebleken. Kijk voor meer informatie op  de website van eqiq .

Nog nooit was emotionele intelligentie zo belangrijk als nu. Veel mensen (met name jongeren) zijn gekluisterd aan hun schermen en bedreven in het “teksten” maar praten tegelijkertijd nauwelijks nog met elkaar. Via social media wordt alleen het psychologisch frontoffice versterkt: de sociaal wenselijke kant, het ‘liken’. Dit gaat ten koste van training in het psychologische backoffice, daar waar de diepere emoties huizen en waar het reguleren van deze emoties een opgave is die iemand kan behoeden voor psychische aandoeningen. Juist nu is wetenschappelijk verantwoorde meting van Emotionele Intelligentie een belangrijk thema. De EQ-i 2.0 is in dit verband een waardevol en voor de psycholoog gemakkelijk inzetbaar instrument gebleken. Kijk voor meer informatie op de website van eqiq.

Interesse doorgevenmodule nog niet ingepland
Meer informatie

Opmerkingen

LOCATIE: We organiseren in samenwerking...

LOCATIE: We organiseren in samenwerking met PEN Psychodiagnostics de tweede van deze workshopmiddagen in Hotel Nijmegen Lent. 

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

In een middag wordt u aan de hand van uw eigen EQ-i 2.0 profiel bekend gemaakt met de EQ-i 2.0 en de vele toepassingsmogelijkheden van de EQ-i 2.0 vragenlijst binnen uw praktijk of organisatie. Na aanmelding vult u (online) de EQ-i 2.0 in. De workshopleider (drs. Theo Bögels) reikt tijdens de workshop de rapportages uit en licht ze toe. Kosten...

In een middag wordt u aan de hand van uw eigen EQ-i 2.0 profiel bekend gemaakt met de EQ-i 2.0 en de vele toepassingsmogelijkheden van de EQ-i 2.0 vragenlijst binnen uw praktijk of organisatie. Na aanmelding vult u (online) de EQ-i 2.0 in. De workshopleider (drs. Theo Bögels) reikt tijdens de workshop de rapportages uit en licht ze toe. Kosten zijn inclusief scoring en rapportage van de EQ-i 2.0 en een online account (per deelnemer) om de EQ-i 2.0 binnen uw eigen praktijk of organisatie in te zetten.

Docenten

Drs. Theo Bögels

Leerroute

  • (GZ) Gezondheidszorgpsycholoog
  • (KP) Klinische Psychologie
  • (OG) Orthopedagoog Generalist
  • (PT) Psychotherapie

Instroomniveau

Master of Doctoraal psychologie. Overig: in overleg

Doelgroep

Accreditatie

  • FGzPt
  • NIP-ELP

Omvang

4 uur

Kosten

€ 175,00