Psychische Aandoeningen

Meer informatie

Inleiding

In deze twee dagen gaat het over het herkennen van een verstandelijke beperking, NAH, ASS. Welke mogelijkheden en kwetsbaarheden zijn van belang. We staan stil bij de gedragsproblemen en de attitude die belangrijk is in contact.   Wat er toe kan bijdragen dit proces vlot, maar soms ook heel problematisch verlopen kan.  We bespreken wat hierbij beschermende en wat risicofactoren zijn. Op de tweede dag besteden we extra aandacht aan de relatie met herstel samen met een ervaringsdeskundige. Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek.

In deze twee dagen gaat het over het herkennen van een verstandelijke beperking, NAH, ASS. Welke mogelijkheden en kwetsbaarheden zijn van belang. We staan stil bij de gedragsproblemen en de attitude die belangrijk is in contact.  

Wat er toe kan bijdragen dit proces vlot, maar soms ook heel problematisch verlopen kan.  We bespreken wat hierbij beschermende en wat risicofactoren zijn. Op de tweede dag besteden we extra aandacht aan de relatie met herstel samen met een ervaringsdeskundige.

Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek.

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Deze module is ook opgenomen in het aanbod van ZonMw...

Deze module is ook opgenomen in het aanbod van ZonMw voor gemeentes. Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek.

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

Kennis en benadering van ziektebeelden en gedragsproblemen:
- Basiskennis psychopathologie en verstandelijke beperking, NAH, ASS in het bijzonder
- Bijkomende gedragsproblemen en kwetsbaarheden
- Waar kan verward gedrag uit voort komen?
- Variantie in herstel, oog voor preventie
- Handvaten in het ombuigen van een...

Kennis en benadering van ziektebeelden en gedragsproblemen:
- Basiskennis psychopathologie en verstandelijke beperking, NAH, ASS in het bijzonder
- Bijkomende gedragsproblemen en kwetsbaarheden
- Waar kan verward gedrag uit voort komen?
- Variantie in herstel, oog voor preventie
- Handvaten in het ombuigen van een destructieve naar een constructieve communicatie
- Wat zie ik, wat interpreteer ik, wanneer en hoe ingrijpen?
- Hoe de burger met een verstandelijke beperking, NAH, ASS maximale zelfregie te laten behouden en te begrenzen wanneer nodig. 

Docenten

Ad Haans of Frank Meeuwsen: beiden SPV-er met ruimte GGZ ervaring

Ans Jansen – van Haren: - ervaringsdeskundige, docent bij Markieza

Instroomniveau

Professionals die te maken hebben met mensen met psychosociale en psychische problemen en - dreigend –verward gedrag. Bijvoorbeeld medewerkers in het sociaal domein, voorliggend veld, POH-GGZ, politie, maatschappelijke opvang, Veilig Thuis en overige ketenpartners in zorg voor mensen met verward gedrag.

Doelgroep

Accreditatie

  • Registerplein
  • SKJ

Omvang

12 uur

Kosten

€ 540,00