Van Begeleide Intervisie naar Zelforganiserende Intervisie

Meer informatie

Inleiding

Intervisie is een methodische begeleidingsmethodiek waarbij de deelnemers leren van en met elkaar door te reflecteren op hun eigen werkwijze. In deze reeks breng je casuïstiek rondom verward gedrag. Sta je stil bij de aanwezige kennis en aannames in je werkwijze. Door gezamenlijk met een ervaringsdeskundige te reflecteren, kennis en inzichten te delen krijg je een breder perspectief, inzicht in terugval en factoren die bijdragen aan herstel. Je bent je als deelnemer bewust van jouw persoonlijk professionele stijl en weet (netwerk) collega’s in te schakelen wanneer andere kwaliteiten noodzakelijk zijn. Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek. Na deze reeks van 5 begeleide intervisie bijeenkomsten, begeleid door een geregistreerde supervisor met GGZ ervaring en een opgeleide ervaringsdeskundige, kunnen deze deelnemers de intervisie zelfstandig voortzetten. 

Intervisie is een methodische begeleidingsmethodiek waarbij de deelnemers leren van en met elkaar door te reflecteren op hun eigen werkwijze.

In deze reeks breng je casuïstiek rondom verward gedrag. Sta je stil bij de aanwezige kennis en aannames in je werkwijze. Door gezamenlijk met een ervaringsdeskundige te reflecteren, kennis en inzichten te delen krijg je een breder perspectief, inzicht in terugval en factoren die bijdragen aan herstel.

Je bent je als deelnemer bewust van jouw persoonlijk professionele stijl en weet (netwerk) collega’s in te schakelen wanneer andere kwaliteiten noodzakelijk zijn. Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek.

Na deze reeks van 5 begeleide intervisie bijeenkomsten, begeleid door een geregistreerde supervisor met GGZ ervaring en een opgeleide ervaringsdeskundige, kunnen deze deelnemers de intervisie zelfstandig voortzetten. 

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Deze module is ook opgenomen in het aanbod van ZonMw...

Deze module is ook opgenomen in het aanbod van ZonMw voor gemeentes. Hebt u interesse in een Incompany training voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de knop ‘Incompany training aanvragen’. We gaan graag met u in gesprek.

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

Aan bod komt: 
- Hoe kun je leren het samen een volgende keer nog beter te doen?
- Een constructieve intervisie methodiek waarna je zelfstandig intervisie kunt voeren;
- Vanuit meerdere perspectieven kijken naar verward gedrag;
- Bewustwording van je eigen opvattingen, persoonlijke waarde;
- Stilstaan bij je professionele rol en attitude;
- Samenwerking en professionele...

Aan bod komt: 
- Hoe kun je leren het samen een volgende keer nog beter te doen?
- Een constructieve intervisie methodiek waarna je zelfstandig intervisie kunt voeren;
- Vanuit meerdere perspectieven kijken naar verward gedrag;
- Bewustwording van je eigen opvattingen, persoonlijke waarde;
- Stilstaan bij je professionele rol en attitude;
- Samenwerking en professionele attitude t.a.v. verward gedrag.

Docenten

Gorry Cleven - LVSC Supervisor, intervisor in de GGZ, juridisch veld. // 30 jaar werkervaring in de GGZ, verslavingszorg, forensische psychiatrie / 15 jaar ervaring als intervisor.

Olaf Ruijters –werkzaam bij Markieza als ervaringsdeskundige,  docent en ontwikkelaar ervaringsdeskundige in het sociaal domein en de B-GGZ // 2  jaar  

Instroomniveau

Professionals die te maken hebben met mensen met psychosociale en psychische problemen en - dreigend –verward gedrag. Bijvoorbeeld medewerkers in het sociaal domein, voorliggend veld, POH-GGZ, politie, maatschappelijke opvang, Veilig Thuis en overige ketenpartners in zorg voor mensen met verward gedrag.

Doelgroep

Accreditatie

  • Registerplein
  • SKJ

Omvang

10 uur

Kosten

€ 450,00