Acceptance and Commitment Therapy Verdieping

Meer informatie

Inleiding

Tijdens deze verdiepingscursus starten we met een korte terugblik op alle ACT-processen. Vervolgens staan we uitgebreid stil bij de meest voorkomende obstakels en valkuilen die men bij een ACT-behandeling kan tegenkomen (en hoe deze te pareren). Tevens zoomen we in op de twee meest uitdagende ACT-processen; Creatieve Hopeloosheid en Zelf als Context. Naast...

Tijdens deze verdiepingscursus starten we met een korte terugblik op alle ACT-processen. Vervolgens staan we uitgebreid stil bij de meest voorkomende obstakels en valkuilen die men bij een ACT-behandeling kan tegenkomen (en hoe deze te pareren). Tevens zoomen we in op de twee meest uitdagende ACT-processen; Creatieve Hopeloosheid en Zelf als Context. Naast verdiepende theorie, worden er ook aanvullende praktijkoefeningen doorgewerkt en middels rollenspellen worden deze ACT-vaardigheden aangescherpt. Tenslotte is er aandacht voor het flexibel toepassen van ACT. Er wordt zowel geoefend met herkennen van de verschillende ACT-signalen in de praktijk; als het slaan van bruggen naar de concrete ACT-interventies. 

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Het leren van de gedragstherapie ACT bestaat bij RINO...

Het leren van de gedragstherapie ACT bestaat bij RINO Zuid uit drie modules. Wilt u kennismaken met ACT of uw ACT-kennis opfrissen? Dan is ACT in de Praktijk iets voor u. Vervolgens volgt u de module ‘Acceptance and commitment therapy voor professionals’. Hebt u deze module (al) afgerond? Dan vervolgt u uw leerweg met Acceptance and commitment therapy Verdieping’.

Accreditatie aangevraagd bij:

VGCT
NIP ELP
FGzPT

Incompany training aanvragen

Startdatum

22 november 2019

Rooster

  • 22/11/2019 9.30u - 16.30u
  • 06/12/2019 9.30u - 16.30u
  • 20/12/2019 9.30u - 16.30u
Meer informatie

Aan bod komen

Leerdoelen:
Op de hoogte zijn van de meest voorkomende valkuilen en obstakels in het werken met ACT, en het ontwikkelen van tools om deze te pareren.

Het verder uitbouwen van kennis en vaardigheid om te werken met creatieve hopeloosheid.
Het verder uitbouwen van kennis en vaardigheid om te werken met zelf als...

Leerdoelen:
Op de hoogte zijn van de meest voorkomende valkuilen en obstakels in het werken met ACT, en het ontwikkelen van tools om deze te pareren.

Het verder uitbouwen van kennis en vaardigheid om te werken met creatieve hopeloosheid.
Het verder uitbouwen van kennis en vaardigheid om te werken met zelf als context.
Flexibel met ACT kunnen werken; door het leren herkennen van de signalen van de ACT-processen in de sessie, alsook interventiebruggen te kunnen slaan naar de verschillende processen in de sessie (hexadancing).

Docenten

Tim Batink Msc., co-auteur van het boek Time to ACT!, GZ‐psycholoog in opleiding tot Specialist, Registerpsycholoog NIP, Supervisor VGCt, Senior‐schematherapeut & ACT‐supervisor U‐center. Assistant Professor Open Universiteit – Levenslooppsychologie

Instroomniveau

U hebt minimaal 6 maanden geleden een basiscursus ACT gevolgd en/of werkt regelmatig met ACT. Is dat niet het geval, dan adviseren we u eerst onze basiscursus ACT in de Praktijk te volgen.

Het is van groot belang dat u over de juiste voorkennis beschikt om deel te nemen aan de cursus

Doelgroep

Volwassenen

Accreditatie

  • VGCT aangevraagd
  • NIP ELP aangevraagd
  • FGzPT aangevraagd

Omvang

18 uur

Kosten

€ 810,00