Verdieping motiverende gespreksvoering: overtuigen, trekken en duwen in gesprekken

Meer informatie

Inleiding

In de GGZ wordt hard gewerkt om mensen te motiveren hun gedrag te veranderen. Een veel gebruikte benaderingswijze hierbij is Motivational Interviewing oftewel Motiverende Gespreksvoering (MI/MGV). Je hebt in deze methode ook training gehad. Misschien recent, misschien langer geleden. Je MI/MGV eigen maken is ‘learning by doing’. Daarnaast is het voor je leerproces van MI/MGV (en voor het blijven doen van MI/MGV) belangrijk om op je motiverende gespreksvoering te blijven reflecteren. Want soms loop je toch aan tegen weerstanden, heb je mensen die blijven twijfelen, of ervaar je dat je weer aan het overtuigen gaat. Het kan ook zijn dat je merkt dat je veel informatie aan je cliënt geeft, die daar vervolgens niets mee doet.

In de GGZ wordt hard gewerkt om mensen te motiveren hun gedrag te veranderen. Een veel gebruikte benaderingswijze hierbij is Motivational Interviewing oftewel Motiverende Gespreksvoering (MI/MGV). Je hebt in deze methode ook training gehad. Misschien recent, misschien langer geleden.

Je MI/MGV eigen maken is ‘learning by doing’. Daarnaast is het voor je leerproces van MI/MGV (en voor het blijven doen van MI/MGV) belangrijk om op je motiverende gespreksvoering te blijven reflecteren. Want soms loop je toch aan tegen weerstanden, heb je mensen die blijven twijfelen, of ervaar je dat je weer aan het overtuigen gaat. Het kan ook zijn dat je merkt dat je veel informatie aan je cliënt geeft, die daar vervolgens niets mee doet.

InschrijvenEr is nog ruimte
Meer informatie

Opmerkingen

Om de module met goed gevolg af te ronden dient de...

  • Om de module met goed gevolg af te ronden dient de deelnemer een gespreksopname in te sturen waarop de docent online feedback geeft.
  • Tijdens de bijeenkomsten oefenen de deelnemers met een acteur.

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

  • Reflecteren op je gesprekken
  • Verdieping rondom verandertaal
  • Handvatten voor lastige gesprekken

  • Reflecteren op je gesprekken
  • Verdieping rondom verandertaal
  • Handvatten voor lastige gesprekken

Docenten

  • Hetty de Laat, trainer en coach in motiverende gespreksvoering.

Instroomniveau

HBO en MBO niveau. Je hebt een basistraining MI/MGV gevolgd en voert in de praktijk motiverende gesprekken.

Doelgroep

Professionals die in de praktijk motiverende gesprekken voeren.

Omvang

6 uur

Kosten

€ 270,00