Workshop Lekker in je vel. Gewoon goed werk!

Meer informatie

Inleiding

De maatschappij legt steeds meer verantwoordelijkheid bij burgers zelf neer. Werkgevers bezuinigen of reorganiseren om het hoofd boven water te houden. Voor werknemers betekent dit vaak met minder mensen meer en nog beter presteren. Technologie raakt steeds verder geïntegreerd in ons dagelijks leven; veel mensen willen bij blijven…. De druk neemt toe. Burnout...

De maatschappij legt steeds meer verantwoordelijkheid bij burgers zelf neer. Werkgevers bezuinigen of reorganiseren om het hoofd boven water te houden. Voor werknemers betekent dit vaak met minder mensen meer en nog beter presteren. Technologie raakt steeds verder geïntegreerd in ons dagelijks leven; veel mensen willen bij blijven….

De druk neemt toe. Burnout onder jongeren stijgt en ook het ziekteverzuim stijgt weer, met als grootste veroorzaker psychische klachten.

Wat zou het mooi zijn als mensen kunnen en durven te kiezen om ook voor zichzelf te zorgen. Wie goed zorgt voor zichzelf, kan beter zorgen voor ‘de ander’. Wie vitaal en energiek is, zit lekker in zijn vel, is veerkrachtig en presteert beter.

Er is geen ruimte meer...

Meer informatie

Opmerkingen

Meer informatie

Aan bod komen

Vitaal zijn en blijven is een kwestie van de eigen energievoorraad op peil houden. Een balans tussen energie geven en energie bijtanken. Dat is niet zweverig, maar heel concreet. Het gaat om gedrag en de keuzes die iemand maakt. Vitaliteit gaat over meer dan alleen een gezonde leefstijl (“Lijf”). Het gaat ook om emotionele balans (de dimensie...

Vitaal zijn en blijven is een kwestie van de eigen energievoorraad op peil houden. Een balans tussen energie geven en energie bijtanken. Dat is niet zweverig, maar heel concreet. Het gaat om gedrag en de keuzes die iemand maakt. Vitaliteit gaat over meer dan alleen een gezonde leefstijl (“Lijf”). Het gaat ook om emotionele balans (de dimensie “Hart”), mentale veerkracht (de dimensie “Hoofd”) en zingeving (de dimensie “Ziel”).

  • Relatie tussen vitaliteit – energie – presteren
  • Hoe werkt energiemanagement? 
  • De vier dimensies van energie
  • Vasthouden van energiek gedrag, bij jezelf of bij een (de) ander. Hoe doe je dat?

Docenten

Mw. Christel van Neerven, trainer duurzame inzetbaarheid.

Instroomniveau

NVT

Doelgroep

Iedereen die graag energiek en vitaal wil blijven.

Omvang

3 uur

Kosten

€ 0,00