Begeleiders in Beeld - BIB (Vilans erkend)

Meer informatie

Inleiding

Bent u een professional werkzaam met mensen met een verstandelijke handicap en gedragsproblemen? Bent u iemand die meer wil bereiken bij het moeilijk verstaanbare gedrag van cliënten? Bent u iemand die kritisch naar zichzelf durft te kijken naar hoe u reageert op dat bijzondere gedrag? Bent u iemand die zich...

Bent u een professional werkzaam met mensen met een verstandelijke handicap en gedragsproblemen?

Bent u iemand
die meer wil bereiken bij het moeilijk verstaanbare gedrag van cliënten?
Bent u iemand
die kritisch naar zichzelf durft te kijken naar hoe u reageert op dat bijzondere gedrag?
Bent u iemand
die zich er bewust van is dat jij zelf het belangrijkste instrument bent in het werken met mensen?
En bent u iemand
die open is, graag leert met en van anderen?
Dan is deze training echt iets voor u!

Meer informatie

Informatie

Als begeleider van mensen met een (verstandelijke) beperking, hun gedragsproblematiek en mogelijke psychiatrische problematiek,  heb je veel kennis, vaardigheden en technieken in huis. Maar het belangrijkste instrument dat je tot je beschikking hebt, ben je zelf. De manier waarop je zelf in elkaar zit, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je...

Als begeleider van mensen met een (verstandelijke) beperking, hun gedragsproblematiek en mogelijke psychiatrische problematiek,  heb je veel kennis, vaardigheden en technieken in huis. Maar het belangrijkste instrument dat je tot je beschikking hebt, ben je zelf. De manier waarop je zelf in elkaar zit, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je functioneert en hoe je handelt ten opzichte van cliënten. Gedragsproblemen van cliënten kunnen negatieve emoties als angst of boosheid oproepen. Deze negatieve gevoelens kunnen van invloed zijn op je handelen. De training Begeleiders in Beeld geeft je inzicht in jezelf en in de factoren die van invloed zijn op je gedrag en dus op de interactie tussen jou en de cliënt. Je krijgt in de training concrete handvatten om je begeleiding en relatie met cliënten te optimaliseren.

Tijdens de training Begeleiders in Beeld krijgen deelnemers inzicht in hun eigen emotionele intelligentie. Aan de hand van videofeedback wordt vervolgens een koppeling gemaakt tussen de emotionele intelligentie van de deelnemers en hun handelen in interactie met de cliënt. Deelnemers onderzoeken op welke manier zij de gewenste ondersteuning aan de cliënt kunnen bieden door zich te verdiepen in krachten en valkuilen in hun eigen emotionele intelligentieprofiel. Zelfreflectie, bewustwording en feedback staan hierbij centraal. 

AAN BOD KOMEN
Bewustwording van de invloed van de emotionele intelligentie van deelnemers op hun handelen in interactie met de cliënt
Optimaliseren van de vaardigheden en attitudes van deelnemers
Optimaliseren van de relatie tussen deelnemers en cliënten
Optimaliseren van de kwaliteit van ondersteuning, begeleiding of behandeling van cliënten
Optimaliseren van de manier waarop deelnemers met stress en emoties omgaan

TRAINING
De training bestaat uit negen bijeenkomsten verspreid over drie tot vier maanden. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal twaalf deelnemers uit hetzelfde team of uit verschillende teams. In de negen bijeenkomsten komen je eigen emotionele intelligentie (EQ-i) en je persoonlijke leerdoelen op dit vlak aan de orde. Aan de hand van je eigen casuïstiek en met behulp van video feedback worden je inzichten in je eigen EQ-i en je vaardigheden om cliënten te begeleiden versterkt. Zowel aan het begin als aan het eind van de training maken we een EQ-i profiel, waardoor je je vooruitgang kan zien en deze kan borgen.

OPMERKINGEN
Begeleiders in Beeld (BIB) is een training die door zeer ervaren trainers met ruime ervaring in de sector gegeven wordt. De training is door Vilans erkend.

VOOR WIE
Begeleiders in Beeld wordt gegeven als in-company training.

KOSTEN
Het traject kost, afhankelijk van de precieze afspraken, ongeveer 14.000 euro inclusief 2x een EQ-i test per deelnemer.

OVERIG
Naast de BIB training biedt RINO Zuid een opleiding train-de-trainer BIB aan.
Voor meer informatie klik hier.

Er is geen ruimte meer...

Meer informatie

Docenten

Mw. Jill van den Akker, supervisor, trainer.

Mw. Jill van den Akker, supervisor, trainer.

https://www.youtube.com/watch?v=M16UblH3CMM

Doelgroep

Begeleiders in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking en bijkomende gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek.

Omvang

40 uur

Kosten

€ 14.000,00