Transculturele Hulpverlening Themamiddag asielzoekers en vluchtelingen

Meer informatie

Inleiding

Dagelijks komen wij de problematiek van vluchtelingen tegen. Er zijn veel asielzoekers- en vluchtelingengezinnen in Nederland en er zullen er de komende tijd nog meer bijkomen. Ze komen in de alledaagse praktijk tal van problemen tegen. Deze problemen hangen samen met ervaringen uit het (recente) verleden, trauma’s, migratie naar een andere cultuur, de eerste opvang (feitelijk en relationeel), beperkte woonruimte, enz. Als deze gezinnen langer in Nederland zijn kunnen zich nog andere problemen voordoen, zoals PTSS, discriminatie en integratieproblemen. Hulpverleners willen in een zo vroeg mogelijk stadium hierover nadenken in plaats van afwachten wat er komen gaat. Op 25 mei organiseerde RINO Zuid een themamiddag over het onderwerp Transculturele Hulpverlening aan asielzoekers en vluchtelingen. Een nieuwe middag gaat gepland worden.

Dagelijks komen wij de problematiek van vluchtelingen tegen. Er zijn veel asielzoekers- en vluchtelingengezinnen in Nederland en er zullen er de komende tijd nog meer bijkomen. Ze komen in de alledaagse praktijk tal van problemen tegen. Deze problemen hangen samen met ervaringen uit het (recente) verleden, trauma’s, migratie naar een andere cultuur, de eerste opvang (feitelijk en relationeel), beperkte woonruimte, enz.

Als deze gezinnen langer in Nederland zijn kunnen zich nog andere problemen voordoen, zoals PTSS, discriminatie en integratieproblemen. Hulpverleners willen in een zo vroeg mogelijk stadium hierover nadenken in plaats van afwachten wat er komen gaat.

Op 25 mei organiseerde RINO Zuid een themamiddag over het onderwerp Transculturele Hulpverlening aan asielzoekers en vluchtelingen. Een nieuwe middag gaat gepland worden.

Interesse doorgevenmodule nog niet ingepland
Meer informatie

Opmerkingen

Deelname aan deze middag is kosteloos; Voor deze...

  • Deelname aan deze middag is kosteloos;
  • Voor deze themamiddag wordt accreditatie aangevraagd bij NVO/NIPK&J, FGzPt en SKJ.

Incompany training aanvragen
Meer informatie

Aan bod komen

  • Professionals uit de praktijk vertellen hun ervaringen en delen hun kennis met betrekking tot de vluchtelingen- en asielzoekers problematiek.

  • Professionals uit de praktijk vertellen hun ervaringen en delen hun kennis met betrekking tot de vluchtelingen- en asielzoekers problematiek.

Docenten

Diverse sprekers met veel expertise op het gebied van vluchtelingen-en asielzoekers problematiek. Deze middag komen ook vluchtelingen zelf aan het woord.

Instroomniveau

NVT

Doelgroep

Orthopedagogen, pedagogen en psychologen, uw collega's en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Omvang

3 uur

Kosten

€ 135,00