Organisatieontwikkeling en gedragsverandering (Masterclass)

Home > Aanbod > Organisatieontwikkeling …

Over deze module

Wil je graag leren hoe je medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie, waarin zij het leuk en interessant vinden om nieuwe dingen uit te proberen? Wil je begrijpen hoe verandering binnen organisaties echt werkt? Leer meer grip te krijgen op veranderen door anders te kijken, denken en doen in de masterclass Organisatieontwikkeling en ...

Wil je graag leren hoe je medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie, waarin zij het leuk en interessant vinden om nieuwe dingen uit te proberen? Wil je begrijpen hoe verandering binnen organisaties echt werkt? Leer meer grip te krijgen op veranderen door anders te kijken, denken en doen in de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Tijdens deze vierdaagse, interactieve, masterclass worden je inzichten en handelingsmogelijkheden binnen organisatie-veranderprocessen vergroot vanuit het perspectief van de positieve psychologie.

Rooster

Nog niet bekend

Inhoud van de module

  • Dag 1 Zien: Leren zien hoe uw manier van kijken naar de werkelijkheid de mogelijkheden voor veranderen van gedrag en organisatie beïnvloeden.
  • Dag 2 Zien (vervolg): Toewerken naar een lean model van gedragsverandering, waarin aangrijpingspunten voor veranderen overzichtelijk en begrijpelijk verankerd worden.
  • Dag 3 Denken: Leren denken vanuit de veranderkaders van de positieve psychologie; herkennen van essentiële veranderingrediënten in uw casus voor een effectieve veranderaanpak. Van weerstand naar veranderbereidheid.
  • Dag 4 Doen: Samen ervaren hoe enkele tools en technieken voor organisatie- en gedragsverandering uit de positieve psychologie de veranderprocessen kunnen vormgeven en ondersteunen. Samen richting een lerende organisatie.

De masterclass biedt je concrete handvatten, die gebaseerd zijn op evidence-based kennis en methoden. Je eigen inbreng als praktijk-deskundige is medebepalend voor de vraagstukken die worden uitgediept.

Opmerkingen

Docenten
Drs. Titia Meijer en drs. Roel Bonten.

Samenwerking RINO Zuid en RadboudCSW
Deze module wordt aangeboden in het kader van een samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW. Een gedeelte van het aanbod van RINO Zuid is zichtbaar op de overzichtspagina met bij- en nascholingsactiviteiten van RadboudCSW en andersom. Professionals die zich willen aanmelden en doorklikken via de aanmeldbutton, komen dan op de website van de onderwijsaanbieder terecht. Hier kan de aanmelding vervolgens voltooid worden.

Leerroute

(NS) Nascholing

Zelfstudie

Niet bekend

Kosten

€ 3.000,00

Niveau & Instroomeisen

Ben jij in je werk direct betrokken bij veranderingen binnen organisaties? Ben je bijvoorbeeld adviseur op gebied van (strategisch) beleid, HR, organisatie, communicatie, of kwaliteit? En heb je academisch of HBO werk- en denkniveau? Dan is de masterclass iets voor jou! Voorkennis op het gebied van de organisatiepsychologie is een pré, maar geen noodzakelijkheid.