Bij RINO Zuid doen we er alles aan om ons onderwijs iedere dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook de informatievoorziening naar u als onze (toekomstige) student maakt daar uiteraard onderdeel van uit. Daarom vindt u hieronder enkele praktijkzaken op een rij.

Leerrijk
Bij RINO Zuid werken we met een digitale leeromgeving, Leerrijk. Op Leerrijk is informatie te vinden over de opleiding (rooster e.d.), de modules en literatuur. Ook wordt hier informatie uitgewisseld tussen deelnemers, praktijkopleiders en RINO Zuid.
Zodra u bent toegelaten tot de opleiding, krijgt u toegang.

Tijd en plaats van het cursorische onderwijs
Doorgaans vinden de lesdagen plaats op vrijdag. De lesdagen duren meestal twee aangesloten dagdelen van 09:30-16:30 uur en vinden plaats in het RINO Zuid-gebouw in Eindhoven. Af en toe vinden de lesdagen plaats in de middag en avond.

Tijdsbesteding
U volgt één dag per week cursorisch onderwijs. Naast reguliere praktijkwerkzaamheden en de supervisie is een tijdsinvestering nodig voor praktijkopdrachten en werkstukken.
 
Praktijkopleidingsinstelling
Wilt u meer informatie over de praktijkopleidingsinstelling? Kijk dan onder Praktijkinstellingen.

Opleidings- en examenreglement en opleidingsovereenkomst
Afspraken en regels met betrekking tot de opleiding als geheel liggen vast in een opleidings- en examenreglement, inclusief een geschillenregeling. Afspraken over de opleiding van een individuele deelnemer liggen vast in een tripartiete opleidingsovereenkomst tussen de deelnemer, RINO Zuid en de praktijkinstelling.